"JEDEMO ĆEVAPE I NA PLUS 40, ŠTA ĆEMO KAD SMO GLADNI" Kurir istražuje kome je teže po vrućinama - roštilj majstorima ili gostima?
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

"JEDEMO ĆEVAPE I NA PLUS 40, ŠTA ĆEMO KAD SMO GLADNI" Kurir istražuje kome je teže po vrućinama - roštilj majstorima ili gostima?

Srbija -

Gurmani i dalje teraju po svome, iako lekari savetuju da se ovih dana vodi računa I jede laganija hrana. Bez obzira na visoke temperature, ugostiteljski objekti rade punom parom, a posebno oni koji prodaju brzu hranu.

Novinar Kurir televizije Emir Ličina za gledaoce emisije Puls Srbije proverio je kome je teže, onima koji spremaju ili onima koji jedu.

- Ne smeta nam ništa. Može da bude plus 60°C, a za roštiljem ovde plus 300°C, tako da nam nema problema - kaže ugostitelj Altan Crnišanin.

I dok se zadovoljni gosti smenjuju tokom celog dana, oni neumorno rade. I to pored roštilja čija je temperatura toliko visoka da ovim uređajem nismo mogli ni da je izmerimo.

roštilj
foto: Kurir televizija

- Pa naravno da je vrućina malo otežavajuća okolnost, ali ovde je malo toplije nego napolju, tako da nam toplota ne smeta. Sve je stvar navike - dodaje roštilj majstor.

A što je toplije, to je više gostiju.

- Leti je malo veća gužva, onda imamo strane turiste, imamo domaće turiste, veće su gužve, onda malo su i problemi sa radnom snagom da bi sve ovo ovako izgledalo kao što vidite. Ali naravno tu smo da odgovorimo. Svi smo tu, svi preuzimamo deo odgovornosti. U hodu se kapiramo da bi sve ovako bilo kao što izgleda.

02:55

JEDEMO ĆEVAPE I NA PLUS 40, ŠTA ĆEMO KAD SMO GLADNI Kurir istražuje kome je teže po vrućinama - roštilj majstorima ili gostima?

A gosti kažu, za dobar ćevap je uvek pravo vreme.

- Jedemo ćevape i na plus 40 i na minus 20. Gladni smo, baš nam se sviđa.

Mlečni proizvodi su nekako neizostavan detalj, a čuvaju se u ledenim komorama Jer kada treba nešto da se prezalogaji, visoke temperature nikome ne smetaju. Ako se jede umereno i malo se smanji hleb, ćevapi nam neće smetati na ovim vrućinama.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:26

ZAŠTO NE MOŽEMO ZASPATI KADA SU OVAKO VELIKE VRUĆINE? Psiholog odgonetnuo: Ovo se dešava u našem mozgu, pa se prevrćemo po krevetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track