ISPOD ŠATRE 100 STEPENI, ALI NJIMA NE SMETA: Dragačevci proslavili što su nakon dvadeset godina dobili normalan put (FOTO)
Foto: RINA

ISPOD ŠATRE 100 STEPENI, ALI NJIMA NE SMETA: Dragačevci proslavili što su nakon dvadeset godina dobili normalan put (FOTO)

Srbija -

LUČANI – Ni vrhunac toplotnog talasa sa temperaturama od skoro 40 stepeni, nije sprečio meštane sela Lučani u Dragačevu da se okupe i po vrućinama na ražnju okrenu prase i iskreno se provesele jer su nakon dvadeset godina dobili asfalt i tako rešili jednu od svojih velikih muka. Ono što im je još draže, jeste da su uz pomoć lokalne samouprave i fabrike Milan Blagoević i sami izdvojili sredstva za rekonstrukciju puta i svoje bolje sutra. Uz pečenje nezaobilazne su bile šatra i narodna muzika.

- Ovo je za nas zaista veliki dan. Dugo smo se mučili, put je bio u očajnom stanju. Donosili bi šut i nasipali, a onda bi sa svakom kišom sve nestajalo i morali smo ponovo. Ovo je živo selo, ima oko 40 domaćinstava i petnaestoro dece koja odavde idu u školu. Morali smo zbog njih ovaj put da napravimo i uspeli smo u tome. Sami građani su davali učešće, a mnogo su nam pomogli opština i fabrika Milan Blagojević. Okupili smo se da proslavimo, ništa nam ova vrućina ne smeta, rekao je Milomir Milovanović predsednik Mesne zajednice Lučani.

1 / 6 Foto: RINA

Tri kilometra I 100 metara puta u selu Lučani urađeno je po sistemu 3:1 gde opstina udružuje novac sa građanima. Za tu namenu u opštini Lučani izdvojeno ove godine preko 100 miliona dinara, a za puteve u selu Lučani izdvojeno je 26 miliona dinara,

- Urađene su ukupno dve deonice, Rađenovići – Alempijevici u dužini od 1 600 metara a posle ovog putnog pravca su asfaltirani i Vujadinovici u dužini 1 500 metara. Lokalna samouprava je uložila 75 odsto sredstava, građani uz pomoć fabrike ostalih 25 odsto. Ovo je jako važna investicija, bitna za meštane. Selo Lučani je jedno od onih u kojima mladi ljudi ostaju i uvek smo tu da pomognemo vrednim ljudima. Nadam se da će u zdravlju i veselju dugo da koriste ovaj asflat, rekao je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

On ističe da po sistemu 3:1 planirano asfaltiranjejoš nekoliko putnih pravaca na teritoriji opštine Lučani.

Očekuje nas nastavak radova u MZ Kaona, Zeoke, Gornja Kravarica. Ove godine kroz ovaj sistem asflatiramo negde oko 17 kilometara i već krećemo sa ugovorima za iduću godinu.- rekao je prvi čovek Lučana.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track