U LESKOVCU OBEZBEĐENA TERETANA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM: Da javni prostori budu pristupačniji i udobniji za sve građane
Foto: FoNet/novi.gradleskovac.org

U LESKOVCU OBEZBEĐENA TERETANA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM: Da javni prostori budu pristupačniji i udobniji za sve građane

Srbija -

Grad Leskovac i organizacija Helvetas zajednički su obezbedili teretanu na otvorenom namenjenu osobama sa invaliditetom, vrednu 2,7 miliona dinara.

Teretanu je juče obišao gradonačelnik Goran Cvetanović, a njegova zamenica Lidija Dimitrijević rekla je da je cilj tog projekta da javne prostore učini pristupačnijim i udobnijim za sve građane, uključujući i one koji imaju određeni stepen invaliditeta.

Skupu su prisustvovali i predstavnici udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, a u njihovo ime obratila se Jelena Milićević, potpredsednica MS Udruženja Jablaničkog okruga, na čiji predlog je i urađen projekat.

"Veoma je značajno da ovako nešto postoji i na jugu Srbije i da se samim tim osobama sa invaliditetom pruži prilika da se uključe u redovne tokove društva. U projektu sam napisala da ne postoje osobe sa posebnim potrebama, već da smo mi osobe sa invaliditetom koji imaju iste potrebe kao i svi građani, samo nam je potrebna podrška kako bismo radili sve ono što rade svi ostali“, rekla je Milićević.

Ona je navela da, prema njenim saznanjima, na teritoriji Leskovca ima do 500 osoba sa invaliditetom.

Istakla je da je tu informaciju dobila od Nacionalne službe za zapošljavanje, ali je taj broj verovatno veći, jer se ne prijavljuju svi u NSZ, i dodala da se nada da će se organizovati prevoz kojim bi se osobama sa invaliditetom olakšao dolazak do ovog prostora.

Kurir.rs/FoNet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track