GRAD POTPISUJE JOŠ 55 UGOVORA: Za kvalitetnije stanovanje u Loznici
Foto: Kurir/T.Ilić

GRAD POTPISUJE JOŠ 55 UGOVORA: Za kvalitetnije stanovanje u Loznici

Srbija -

LOZNICA – Tri konkursa za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada su završena i ukupno će biti potpisano 55 ugovora sa stambenim zajednicama, rekao je danas gradski menadžer i predsednik nadležne komisije Dejan Stalović. On je pojasnio da se konkursi odnose na instalacije (elektroinstalacije, uvođenje video nadzora, interfon, zamena ulaznih vrata, stolarije i bravarije), uređaja i opreme (razne pumpe, popravka ili kupovina lifta), i investiciono održavanje krovova, a u gradskoj kasi je odvojeno po tri i po miliona za svaki, odnosno ukupno 10,5 miliona dinara. Učešće grada u njihovoj realizaciji je do 50 odsto, a mogle su konkurisati stambene i stambeno-poslovne zgrade sa teritorije Loznice.

1 / 3 Foto: Kurir/T.Ilić

- Za instalacije je odobreno 29 projekata, vrednih oko tri miliona dinara, uređaje i opremu 20 sa malo više od dva miliona i šest za krovove vredne 3, 3 miliona dinara. Sa ovim aktivnostima počeli smo 2020. i zaključno sa ovim konkursom, računajući i one za fasade, sa stambenim zajednicama je potpisano i sprovedeno 299 ugovora. Ovakav poziv za fasade bio je raspisan krajem prošle godine, rade se na šest zgrada i tu je ukupno učešće grada u sufinansiranju 70 odsto vrednosti radova. Na ovaj način, sa ovakvim konkursima, Loznica realizuje neke od najvažnijih ciljeva, podiže bezbednost i kvalitet života stanara zgrada, smanjuju im troškove plaćanja energenata, štedi energiju, a grad čini uređenijim i svakako lepšim - kazao je Stalović.

Potpisivanje 55 ugovora sledi narednih dana, a onda se odmah može početi sa radovima, ili nabavkom opreme. Lozničke zgrade na ovaj način dobiće nova ulazna vrata, poštanske sandučiće, interfone, video nadzor, svetlarnike, nove hidrantske mreže, protivpožarne aparate, nekoliko popravljenih liftova, zamenu dotrajalih osigurača novim, automatskim, kao i sređene krovove. Loznica će nastaviti sa ovim aktivnostima i dalje jer je ‘’velika zainteresovanost građana’’, a svi ugovori sa ova tri konkursa biće realizovani pre kraja godine, rekao je Stalović.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track