VATROGASCI UGASILI VELIKI POŽAR POSLE VIŠEČASOVNE BORBE: Vatra buknula kod kamenoloma na Bešnjaji kod Kragujevca
Foto: Kurir/D.Đ.

VATROGASCI UGASILI VELIKI POŽAR POSLE VIŠEČASOVNE BORBE: Vatra buknula kod kamenoloma na Bešnjaji kod Kragujevca

Srbija -

Požar na Bešnjaji, u ataru sela Bukorovac, ugašen je posle višečasovnih napora pripadnika Vatrogasno spasilačke brigade iz Kragujevca.

U gašenju vatre, koja se proširila na veliku površinu, vatrogascima su pomagali i meštani. Gašenje na vrhu Bešnjaje otežavao je vetar koji je doprineo širenju požara, kao i nepristupačan teren do koga nisu mogli da stignu vatrogasni kamioni, tako da je vatra morala da se gasi ručno.

Sudeći po izjavama pojedinih meštana, požar je izbio kod lokalnog kamenoloma. Žitelji ovog kraja sami su pokušali da zaustave širenje vatre, ali to nisu uspeli, pa su pozvani vatrogasaci, koji su se sa stihijom borili duže od šest časova, dok su meštani pomogli da požar ne dođe do kuća.

Osim požara na Bešnjaji, vatrogasci su juče intervenisali u gašenju još 16 požara na otvorenom u selima oko Kragujevca. Uzrok najvećeg broja tih požara je spaljivanje rastinja i biljnih ostataka na njivama. Zato nadležni, pre svega iz Sektora za vanredne situacije, apeluju na građane da vode računa prilikom radova u poljoprivredi, ali i kada iz drugih razloga borave u prirodi, pošto rastinje i suva trava na ekstremno visokim temperaturama gore izuzetno brzo i vatra se beže širi.

Bonus video:

00:26

Vatrogasci gase požar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track