BAZENI ZA ISPORUKU VODE U LUČANIMA SU NA MINIMUMU, PRETI NESTAŠICA I STROGE RESTRIKCIJE: Neracionalno trošenje će se KAŽNJAVATI
Foto: Shutterstock

BAZENI ZA ISPORUKU VODE U LUČANIMA SU NA MINIMUMU, PRETI NESTAŠICA I STROGE RESTRIKCIJE: Neracionalno trošenje će se KAŽNJAVATI

Srbija -

LUČANI – Alarmantno stanje kad je u pitanju vodosnabdevanje nije zaobišlo ni opštinu Lučani. U JKP „Komunalac Lučani” se beleži enormna potrošnja i nagli skok neracionalnog trošenja vode za piće. Bazeni za vodu su na minimumu a isporuka vode iz JP „Rzav” Arilje je zbog visokih temperatura i smanjenog kapaciteta izvorišta, ograničena. Ukoliko se ovakav trend pojačane potrošnje nastavi, narednih dana građani opštine Lučani neće imati vode.

- Molimo građane opštine Lučani da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog vodostaja reke Rzav, vodu isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje, kako ne bi došlo do višečasovnih restrikcija. Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće, kaže za RINU Milivoje Dolović komandant Štaba za vanredne situacije u Lučanima.

Zbog svega napred navedenog, opštinske komunalne inspekcije i javna preduzeća vrše intenzivnu kontolu potrošnje vode u svim naseljenim mestima na teritoriji opštine. Svako za koga se utvrdi da vodu koristi nenamenski i neracionalno, biće pokrenut hitan prekršajni postupak.

– Zbog visokih temperatura i neodgovornog ponašanja brojnih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno je skočila. Ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana, javno komunalno preduzeće će biti primorano da uvede restrikcije vode, što verujemo nikom nije u interesu - zaključuje Milivoje Dolović, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track