JUBILARNI 20. MEĐUNARODNI FESTIVAL ​​​​​​​FOLKLORA SREMFOLKFEST: Održava se na Žitnom trgu od 11. do 14. avgusta
Foto: Kurir/Dijana Šćekić

JUBILARNI 20. MEĐUNARODNI FESTIVAL ​​​​​​​FOLKLORA SREMFOLKFEST: Održava se na Žitnom trgu od 11. do 14. avgusta

Srbija -

Jubilarni 20. međunarodni festival folklora SremFolkFest biće održan od 11. do 14. avgusta 2024. godine na Žitnom trgu. Ovaj festival, koji već dve decenije okuplja ljubitelje tradicionalne muzike i plesa iz celog sveta, pruža jedinstvenu priliku da se oseti energija koja traje.

Međunarodni festival folklora „Srem Folk Fest”, ove godine će biti održan po 20. put. Na Žitnom trgu od 11. do 14. avgusta ljubitelji folklora imaće priliku da uživaju u nastupima ansambala koji dolaze iz 14 zemalja, uključujući Bugarsku, Boliviju, Bosnu i Hercegovinu, Gruziju, Kamerun, Mađarsku, Severnu Makedoniju, Meksiko, Peru, Rumuniju, Hrvatsku, Češku, Španiju i, naravno, Srbiju.

1 / 5 Foto: Kurir/Dijana Šćekić

Međunarodni festival folklora „Srem Folk Fest” – najveći i najposećeniji međunarodni festival folklora u Srbiji, održava se pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”. Nastupi folklornih ansambala iz skoro celog sveta biće održavani svake večeri na Žitnom trgu, a prethodiće im defilei centralnim ulicama grada.

Ovaj festival predstavlja važan događaj za Sremsku Mitrovicu i Srbiju, jer ne samo da promoviše kulturnu raznolikost, već i doprinosi očuvanju i unapređenju folklorne tradicije. Svake godine, SremFolkFest privlači sve veći broj posetilaca, kako iz zemlje tako i iz inostranstva, stvarajući platformu za kulturnu razmenu i jačanje prijateljskih veza među narodima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track