DRUŽENJE NA ZVORNIČKOM "MORU": Počinje manifestacija "Drina je smisao života", evo zašto treba da je posetite!
Foto: T. Ilić

DRUŽENJE NA ZVORNIČKOM "MORU": Počinje manifestacija "Drina je smisao života", evo zašto treba da je posetite!

Srbija -

Svečanim otvaranjem 27. ‘’Somovijade’’ na stadionu malozvorničkog FK ‘’Jedinstva’’ u Malom Zvorniku sutra (25.7) uveče počinje tradicionalna manifestacija Dani sportsko-rekreativnog i kulturnog turizma ‘’Drina je smisao života’’.

Loznica, Mali Zvornik
foto: T. Ilić

Tokom trodnevnog druženja Malozvorničani će biti dobri domaćini svima koji dođu u ovu opštinu da se duže, uživaju u bogatom programu i lepotama ovdašnje prirode.

Na svečanom otvaranju koncert će održati Jovan Perišić i Dragica Zlatić, a u petak od jutarnjih sati kreću kreativna radionica, izložba slika Biblioteke ‘’17.septembar’’, akcija dobrovoljnog davanja krvi, ‘’Mala škola nautike’’ - obuka dece na skuterima, a od 13 časova počinje takmičarski deo ‘’Somovijade’’ tradicionalnog takmičenja u sportskom ribolovu.

Loznica, Mali Zvornik
foto: T. Ilić

U večernjim satima predviđen je nastup folklornih ansambala i druženje u Sakaru kraj Zvorničkog jezera. ‘’Zlatni kotlić’’ biće održan u subotu kao i proglašenje najuspešnijih takmičara ‘’Somovijade’’, a posetioci će moći da vide izložbu hrane, pića i domaće radinosti.

Prošloga jula je u lovu na ‘’brkajlije’’ učestvovalo oko 80 ribolovaca iz Srbije, ali i naše dijaspore u Švajcarskoj, Nemačkoj i SAD koji su došli da okušaju sreću.

Somovi su hteli na udicu, bilo ih je devet u meri, a dvadeset ispod nje pa nisu ni mereni. Najviše uspeha imao je Damjan Aleksić, iz Sremske Mitrovice, sa četiri ulova i ukupno 14.040 gram-poena.

Uveče će, istoga dana, na stadionu veliki koncert imati Nada Topčagić, Željko Vasić i Nenad Manojlović.

Loznica, Mali Zvornik
foto: T. Ilić

Manifestacija ‘’Drina je smisao života’’ ovoga puta, za razliku od ranijih godina, u subotu priređuje i jedinstvenu regatu na mirnim vodama, na trasi dugoj 22 kilometra, od Velike reke do Sakara gde se prvi put plovilo pre 13 godina.

Šestočasovna plovidba počinje u 10 sati, a oko 16 časova treba da bude na cilju u Sakaru gde će biti nastavljeno druženje.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Mali Zvornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track