TRODNEVNI SUSRETI "NA RASKRSNICI": Muzički festival u Loznici
Foto: Kurir/T.Ilić

TRODNEVNI SUSRETI "NA RASKRSNICI": Muzički festival u Loznici

Srbija -

LOZNICA – Poslednji julski vikend od 26. do 28. biće u znaku šestog muzičkog festivala ‘’Na raskrsnici’’ (Crossover Musicfest ) čiji je pokretač i autor Lozničanin, gitarista i kompozitor Zoran Starčević, a organizator produkcija ‘’Starčević’‘.

Festival sutra (26.7) otvara Maja Milinković Fadolinka sa svojim pratećim sastavom i ‘’Balkan Strings Quintet“, prošireni sastav ‘’Trija balkanske žice“, domaćina manifestacije, a dan posle nastupa Filip Žmaher sa grupom ‘’Black and White“ koji će svirati najpoznatije pesme rok muzike Elvisa Preslija, Čak Berija, Litl Ričarda, Džimija Hendriksa, grupa ‘’Rolling Stones“, ‘’Beatles“, ‘’Doors“, ‘’Led Zeppelin“, ‘’Animals“, ‘’Deep Purple“…

festival, Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Oba koncerta predviđena su na šetalištu, ispred Vukovog doma kulture. Poslednje festivalsko veče biće u amfiteatru Crkve Svetih apostola Petra i Pavla, u Banji Koviljači, gde nastupaju ‘’Braća Teofilović“, blizanci Ratko i Radiša poznati po izvođenju tradicionalne muzike na specifičan način.

Zoran Starčević i njegovi sinovi Željko i Nikola prvi koncert održali su u julu 2003. u lozničkom Vukovom domu kulture. Otada su svirali u bivšim jugoslovenskim republikama, širom Evrope, kao i u Izraelu, Kanadi i USA.

Festival ’‘Na raskrsnici’‘ traje od 2019, kao i prethodnih godina koncerti su besplatni, počinju od 20 časova, a ukoliko bude loše vreme biće premešteni u salu Vukovog doma kulture.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track