FIĆIJADA! ULICAMA NOVE VAROŠI PRODEFILOVALO 30 "FIĆA": Bolje mi ovako nego luksuzni auto s klimom BIO JE SIMBOL SFRJ
Foto: RINA

FIĆIJADA! ULICAMA NOVE VAROŠI PRODEFILOVALO 30 "FIĆA": Bolje mi ovako nego luksuzni auto s klimom BIO JE SIMBOL SFRJ

Srbija -

Za one koji se s nostalgijom sećaju "stare" Jugoslavije, a pre svega njenog simbola - čuvenog "fiće", na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva "Fićijada", a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

- Ja sam predsednik oldtajmer kluba iz Nove Varoši, mi svake godine povodom 25. maja dana Mladosti organizujemo skupove fića pa smo tako i ove godine rešili da ovde u Novoj Varoši u sklopu Zlatar Festa napravimo izložbu fića, gde su došle fiće iz cele Srbije. Ljubitelj sam fića, nisam ni brojao koliko sam ih do sada imao ali sigurno deset, kaže za RINU Dževad Džamović organizator ove fićijade.

fića, Nova Varoš
foto: RINA

Da obožavaocima ovog vozila nije teško da prevale kilometre kako bi se okupili i družili tvrdi i Nenad Marijanović iz Valjeva.

- Mi organizovano idemo gde god imaju skupovi na ovakvim okupljanjima se družimo, razmenjujemo iskustva. Ovaj "fića" je 1983. godište, otac i ja smo je reparirali i sredili prema našim željama. Lepše je voziti fiću nego neki luksuzni auto sa klimom, zapaze nas ljudi odmah, prilaze, slikaju se. Nudili su mi dosta novca za nju, ali ona nije na prodaju, rekao je Nenad Marijanović posetilac ove Fićijade.

Inače, većina ljubitelja fiće ističu da ovo vozilo poseduju isključivo iz ljubavi, samim tim retko bi je ko i prodao, a cene se kreću i do deset hiljada eura u zavisnosti od godine proizvodnje, što starije vozilo to je skuplje.

Kurir.rs/RINA

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track