OTKAZANA REGATA "DRINA JE SAMO JEDNA": Nema plovidbe do Žićine plaže, obeležava se godišnjica "Oluje"
Foto: T. Ilić

OTKAZANA REGATA "DRINA JE SAMO JEDNA": Nema plovidbe do Žićine plaže, obeležava se godišnjica "Oluje"

Srbija -

Regata "Drina je samo jedna" od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači, koja je prema utvrđenom kalendaru trebalo da se održi u subotu, 3. avgusta otkazana je saopštio je danas Organizacioni odbor 18. lozničke regate.

Toga dana, u Loznici će, na stadionu ‘’Lagator’’, u 18 časova, biti održana državna ceremonija ‘’Dan sećanja“, povodom obeležavanja godišnjice pogroma Srba u akciji "Oluja", stoji u saopštenju odbora.

Ovo je druga godina uzastopno da nema plovidbe duge 20 kilometara koja je pretprošle godine okupila oko 300 plovila sa oko tri hiljade učesnika. Prošlog leta nije se plovilo zbog najavljenih vremenskih nepogoda pa je zbog bezbednosnih rizika na vodi četvorčasovna regata otkazana.

Loznica će, inače, u subotu biti domaćin obeležavanja godišnjice stradanja Srba u’’Oluji’’, jednom od najmasovnijih i najsurovijih etničkih čišćenja u ratovima na prostorima bivše Jugoslavije, a tokom akcije hrvatske vojske i policije i jedinica Hrvatskog veća odbrane, započete 4. avgusta 1995. godine, ubijeno je više od 1.700, a proterano 250.000 Srba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track