RADOVI NA IZGRADNJI OBILAZNICE: Zelena staza kroz kanjon Đetinje zatvorena u naredna dva meseca
Foto: Z. Gligorijević

RADOVI NA IZGRADNJI OBILAZNICE: Zelena staza kroz kanjon Đetinje zatvorena u naredna dva meseca

Srbija -

Zbog radova na miniranju i uklanjanju stenske mase Zelena staza u kanjonu Đetinje zatvorena je do kraja septembra, saopštio je Predrag Gavović, pomoćnik užičke gradonačelnice, i objasnio da se ovi radovi izvode u sklopu izgradnje buduće obilaznice.

- Radovi će trajati u naredna dva meseca, pa će i deo kanjona za posetioce biti zatvoren u tom periodu. To je odluka koja je doneta krajem juna. Izlaskom na lice mesta i posle nekoliko sastanaka sa izvođačem radova, utvrđeno je da su se radovi značajno intezivirali i poširili i da je potrebno da se ukloni stenska masa u dužini od oko 300 metara – rekao je Gavović.

Zelena staza
foto: Z. Gligorijević

On je sugrađanima uputio molbu da ne uklanjaju postavljene barijere, što se dešavalo u prethodnom periodu. Napominje, to je isključivo zbog njihove bezbednosti a njihova bezbednost i izvođaču i gradu na prvom je mestu.

- Radovi na izgradnji obilaznice odvijaće se bez prekida u naredne tri godine, pa će se u narednom periodu naći i adekvatno rešenje za bezbedno korišćenje staze u kanjonu reke Đetinje – kaže Gavović.

“Stapark”, replika arheološkog nekadašnjeg neolitskog naselja na toj lokaciji i do koga se uglavnom dolazilo kroz kanjon Đetinje, radiće tokom cele sezone i do njega se može doći alternativnim putnim pravcima preko Stapara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track