Požar na planini Kozjak je ugašen, ali još uvek nije lokalizovan i dalje se dežura, tako će biti i narednih nekoliko dana, potvrdio je za Kurir Vedran Tašković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Pčinjskog upravnog okruga koji se nalazi na terenu na Kozjaku.

Iz pravca Severne Makedonije kod nas je sve ugašeno, ističe Tašković. On objašnjava kakva je trenutna situacija na Kozjaku.

"Danas smo isto gasili taj deo, nepristupačan je. Ima nešto vrlo malo gore na obodu na planini gasili smo helikopterom. Iz pravca Severne Makedonije kod nas je sve ugašeno. To je na samom vrhu Kozjaka. Još uvek ima panjeva koji gore u sredini. Panjevi suvih stabala koja su pukla i polomila se. Nepristupačan teren je u pitanju, strmo je i ne može da se priđe. To su samo mogli helikopteri da gase i ugasili su, ali ne možemo da kažemo da je još uvek lokalizovan. Nema opasnosti nikakvih nito po stanovništvo, nema širenja požara. Mi ćemo dežurati i narednih nekoliko dana".

Tašković navodi da su na terenu 33 vatrogasca, sa 10 vozila. Na terenu je i jedan ATV .

"I danas su gasili požar helikopteri BELL 212 model helikoptera kome je vedro 1.000 litara. Ugašena je ta linija požara koja je mogla da se ugasi, a ovo ostalo je dežurstvo, dežuramo i nadalje", precizira Tašković.

Planina Kozjak nalazi se nedaleko od manastira Sveti Prohor Pčinjski.

Bonus video:

Kurir/Z.G. Požar u centru Užica, zapalio se gas