DAN NACIONALNE HIMNE U GRADU RMNIKU VALČEA: Delegacija Kruševca u poseti pobratimskom gradu u Rumuniji (FOTO)
Foto: Grad Kruševac

DAN NACIONALNE HIMNE U GRADU RMNIKU VALČEA: Delegacija Kruševca u poseti pobratimskom gradu u Rumuniji (FOTO)

Srbija -

Povodom Dana nacionalne himne, koji se proslavlja u pobratimskom gradu Rmniku Valčea iz Rumunije, delegacija grada Kruševca u sastavu: pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti Snežana Aleksić i pomoćnica gradonačelnika za omladinu i sport Nevena Plavšić boravile su u ovom gradu, kaže se u saopštenju Gradske uprave.

Rumunija, Kruševac, Rmniku Valčea
foto: Grad Kruševac

U pratnji predstavnika Rmniku Valčea i drugih delegacija pobratimskih gradova iz Moldavije i Češke, obišle su park Zavoj u kome je organizovan vašar tradicionalnih zanatlija, manastir Horezi, moderan, novoizgrađen vrtić i rudnik soli.

Na svečanom sastanku Gradskog veća Snežana Aleksić se obratila gradonačelniku Mirči Gutau (Mircia Gutău) i članovima Gradskog veća.

Ona je izrazila zahvalnost na pozivu i uputila najsrdačnije čestitke svim građanima Rmniku Valčea i istakla da je cilj posete delegacije grada Kruševca jačanje prijateljskih veza i saradnje između dva grada.

Rumunija, Kruševac, Rmniku Valčea
foto: Grad Kruševac

Svečanom prijemu su prisustvovale i delegacije pobratimskih gradova iz Moldavije i Češke. U programu su učestvovali glumci Gradskog pozorišta ,,Ariel“ i okružnog Doma kulture u Valčei ,,Constantin Brancoveanu“.

Nakon završenog prijema organizovana je svečana parada na putu od Gradske uprave do ,,All Saints“ crkve, gde je upriličeno osvećenje zastave.

Kolona se zaustavila ispred kuće kompozitora Anton Pana, gde je Gradsko pozorište izvelo umetnički performans.

Krajnje odredište je bilo u Zavoj parku u kome se Gradonačelnik obratio svojim sugrađanima, a lokalni hor "Euphonia" je otpevao nacionalnu himnu „Probudite se, Rumuni“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track