NEVREME NA JUGU OSTAVILO VELIKE POSLEDICE Jak vetar čupao drveće, grane uništavale automobile - EVO GDE SE PREMEŠTA OLUJA (FOTO)
Foto: Shutterstock

NEVREME NA JUGU OSTAVILO VELIKE POSLEDICE Jak vetar čupao drveće, grane uništavale automobile - EVO GDE SE PREMEŠTA OLUJA (FOTO)

Srbija -

Jako nevreme pogodilo je Vrnjačku Banju. Na slici koja je objavljena na Instagram stranici 192_rs, vidi se kako je olujni vetar lomio grane, koje su potom padale po vozilima.

Za danas su inače najavljeni pljuskovi sa grmljavinom.

Pojava grmljavinskih oluja i nepogoda, uz grad, očekuje se na jugu i jugozapadu Srbije, naročito na području Kosova i Metohije i Pešterske visoravni, kao i u Raškom i Rasinskom okrugu i na širem području Novog Pazara i Kruševca.

Do kraja dana pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na istoku i jugoistoku Srbije, u centralnim i južnim predelima Šumadije, u gornjem i srednjem delu Velikog Pomoravlja i u delovima Rasinskog okruga.

Lokalno u ovim predelima može biti i kratkotrajnih grmljavinskih oluja i nepogoda.

U ostalim predelima Srbije biće suvo, a pred sam kraj dana i tokom večeri u većem delu Srbije biće i vedro.

nevreme
foto: Printscreen/ZoomEarth

U subotu ujutro u zapadnim, tokom dana i preko ostalih predela Srbije očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa obilnijim pljuskovima i gradom.

Pred kraj dana sa severa razvedravanje.

U nedelju će biti vrlo ugodno i prijatno letnje vreme.

U ponedeljak nešto više oblaka, uveče ponegde pljuskovi sa grmljavinom.

Od utorka sunčano i svakim danom sve toplije, a oko 10. avgusta prema trenutnim prognozama temperature bi išle i do 40°C.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

02:54

JOŠ MALO I KREĆE STRAHOVITA GRMLJAVINA! Meteorolog otkriva koliko će trajati OLUJNO NEVREME i da li će i avgusti biti PAKLEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track