"TROJKA IZ BLOKA" ZA MALOZVORNIČKU PORODICU Osmi put na igralištu OŠ "Kadinjača" (FOTO)
Foto: Kurir/T. Ilić

"TROJKA IZ BLOKA" ZA MALOZVORNIČKU PORODICU Osmi put na igralištu OŠ "Kadinjača" (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Turnir ”Trojka iz bloka” na košarkaškom terenu lozničke OŠ ‘’Kadinjača’’ u petak veče organizovala je osmi put Humanitarna organizacija ”Srbi za Srbe”. Cilj je bio sakupljanje novca za pomoć porodici Jevtić-Vučetić iz Malog Zvornika.

Prema rečima organizatora porodica Jevtić-Vučetić nedavno je izgubila supruga i oca, Gorana, heroja sa Košara koji je preminuo od raka želuca posle duge i teške bolesti. Goran je ranjen na Košarama, a posle toga je imao pet operacija, ali se, nažalost, razboleo od kancera želuca.

- Sav prihod ‘’Trojke iz bloka’’ kao i svih humanitarnih kutija postavljenih u gradu, namenjen je porodici Jevtić-Vučetić. Nažalost, nedavno je Goran, borac sa Košara, preminuo, ostala je porodica, ali nije sama i tu smo da im pomognemo. Pošto nisu imali rešeno stambeno pitanje naša organizacija im je već kupila kuću u Sakaru kod Malog Zvornika. Kuća je u dobrom stanju, ali ćemo uskoro zameniti stolariju, uraditi fasadu, grejanje, sve što je neophodno da imaju normalne uslove za život. Pozivamo sve zainteresovane da se uključe u rad naše organizacije i da, u ovom slučaju, pomognemo samohranu majku sa troje dece, ali i što više socijalno ugroženih porodica – kazao je Vladan Karaklić iz organizacije ‘’Srbi za Srbe’’.

1 / 7 Foto: Kurir/T. Ilić

Za takmičenje u šutiranju trojki učešće je bilo 500 dinara, a na startu prijavljeno više od 60 učesnika, ali prijave su trajale i tokom takmičenja pa ih je bilo znatno više. Mada je u isto vreme igrao Đoković poseta je bila dobra i Loznica se ponovo pokazala. Karaklić kaže da im je drago što je i ove godine okupljen veliki broj mladih i zahvalio se svim sponzorima, a ove godine ih je više od trideset.

- U Loznici godišnje bude više od 20 događaja u organizaciji ’’Srbi za Srbe’’ i jedan je od gradova koji u Srbiji sakupi najviše novca. Vodeći smo i po broju postavljenih humanitarnih kutija, a ima ih na više od sto lokacija u gradu – kaže on.

Humanitarna organizacija ‘’Srbi za Srbe’’ prikupila je u prethodnih devetnaest godina, više od 15 miliona evra donacija sa kojima je obezbedila neophodnu pomoć za više od 3.300 ugroženih porodica širom Balkana u kojima je više od 16.000 dece. Više od 2.000 volontera učestvovalo je u organizovanju isto toliko humanitarnih događaja širom sveta, a naročito turnira ‘’Trojka iz bloka’’, navode iz ove organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track