Na današnjoj sednici Gradskog veća Sremske Mitrovice doneta je odluka o sniženju cene grejanja za stambene prostore. Građani koji žive u zonama koje se greju po kvadratnom metru ili kalorimetru mogu očekivati sniženje cene za 10,2% počevši od 1. avgusta.

„Ova odluka dolazi kao rezultat analize stanja na tržištu energenata i trenutne cenovne politike,“ izjavio je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

img-1006.jpg
Kurir/D.Š. 
foto: Kurir/D.Š.

„Naložili smo teplifikaciji da iskoristi svoj krajnji instrument i snizi cene grejanja, kako bi olakšali finansijsko opterećenje naših sugrađana. Imali su dovoljno vremena da ovo urade, a sada smo preduzeli korak koji smo obećali.“

Sniženje cene grejanja za stambene prostore u zonama koje se greju po kvadratnom metru ili kalorimetru, za 10,2% primenjivaće se od 1. avgusta.

“Ukazivao sam na stanje na tržištu energenata i cenovnu politiku, te smo danas naložili teplifikaciji da iskoristi svoj krajnji instrument i snizi cene grejanja. Imali su dovoljno vremena da ovo urade, a sada smo preduzeli korak koji smo obećali”, rekao je Nedimović.