Nikola Srdić (25) koji je pre tri godine iz Beograda došao da živi na dedovini u prokupačkom planinskom selu Tovrljanepre dva dana je izgubio svu stoku, kada je iz sada nepoznatih razloga, izbio požaru njegovoj štali.

U vatri, koja je za, kako Nikola kaže deset minuta pojela čitavu štalu, izgorelo je devet koza, ovan i ovca, i 550 bala sena, koje je pripremio za zimu.

- Sve je nestalo. Sad ništa više nemam. Gledao sam kako moje jedino bogastvo nestaje - očajan je Nikola.

nikola-srdic.jpg
Ustupljene fotografije 
foto: Ustupljene fotografije

On priča da je požar izbio pola sata nakon što je ušao u kuću.

-Štala je na nekih 150 metara od kuće. Do 22 sata sam skupljao džanarike ispod drveta koje je na pedeset metara od štale i ništa nisma primetio. Ušao sma u kuću u 22 sata i legao da spavam, kada mi je oko 22.30 zvonio telefon.

Komšija je video vatru - priča nam ovaj mladić.

pozar-tovrljane1.jpg
Ustupljene fotografije 
foto: Ustupljene fotografije

Potpuno skrhan dodaje da je skočio iz kreveta, izašao napolje i video da gori štala.

-Vatra je sve progutala, nisam mogao ni da priđem. Samos am sa majkom i braćom gledao kako sve nestaje u sekundi. Najžalije mi je životinja, nisam mogao da im pomognem- vidno potresen kaže Nikola.

Vatrogascisu došli, ali je već tada izgoreo čitav objekat, jer je reč o teško prohodnom planinskom terenu do kojeg se ne može lako doći.

Prošle godine Nikola je imao štetu, jer mu je vuk ispred štale udavio dve koze. Sada je izgubio sve, pa su meštani rešili da pokrenu humanitarnu akciju i pomognu, koliko mogu da barem malo nadoknadi štetu.

On je jedini mlai meštanin ovog sela, a Kurir je već pisao kako je beogradski asfalt zamenio životom u planini.