Legendarna niška rok grupa Galija održaće u sredu, od 20 časova, humanitarni koncert u banjskom parku, ispred čuvenog Kur-salona, povodom tri i po decenije rada Dečjeg odeljenja Specijalne bolnice za rehabilitaciju.

Time se nastavlja tradicija letnjih koncerata u Banji Koviljači koje već nekoliko godina organizuju ovdašnja kompanija ‘’Pejak–Handel’’ i Specijalna bolnica za rehabilitaciju ‘’Banja Koviljača’’. Kao i do sada ulaz je besplatan za sve koji odluče da toplo avgustovsko veče provedu uz kvalitetnu muziku i hitove popularnih Nišlija.

Ovo će posle sedam meseci biti drugo uplovljavanje Galije u loznički kraj pošto su početkom januara Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija, i njegova ekipa svirali na lozničkom šetalištu u okviru ‘’Zimskog festivala’’, na oduševljenje nekoliko hiljada Lozničana. Popularne Nišlije koje rok scenom plove gotovo pola veka, tada su pokazale da su im jedra i dalje puna dobrog vetra, velike energije i mladalačke snage, pa ko želi ponovo da uživa sa njima ima novu priliku. Njima će to biti peti dolazak u loznički kraj, sredinom devedesetih održali su koncert ispred Kur-salona u Banji Koviljači koji i danas mnogi pamte kao jedan od najboljih ikada održanih u ovom kraju, zatim na lozničkom Trgu Vuka Karadžića, a početkom veka svirali su humanitarni koncert za jednog malog Nešu u hali ‘’Lagator’’.

loznica---galija.jpg
T. Ilić 
foto: T. Ilić

Bend koji je ostavio neizbrisiv muzički trag na prostorima nekadašnje Jugoslavije stiže u najlepši banjski park u Srbiji na radost njihovih poštovalaca iz ovoga kraja, ali i onih sa leve obale Drine, iz susedne Republike Srpske. Zahvaljujući ‘’Pejak–Handelu’’ i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju na istom mestu su u septembru prošle godine Bora Đorđević i njegova ‘’Riblja čorba’’ održali humanitarni koncert povodom 165 godina organizovanog lečenja u ‘’Kraljevskoj banji’’ i 34 godine rada Dečjeg odeljenja Specijalne bolnice, a ulaz je i tada bio besplatan.