ZVEZDANO ZDRAVINJE PO 35. PUT: Kruševljani uživaju u manifestaciji koja čuva tradiciju! (FOTO)
Foto: KCK

ZVEZDANO ZDRAVINJE PO 35. PUT: Kruševljani uživaju u manifestaciji koja čuva tradiciju! (FOTO)

Srbija -

U porti crkve Sveti Đorđe u selu Zdravinje počela je 35. manifestacija „Zvezdano Zdravinje“.

U narednih 20 dana, do 28. avgusta biće prikazan niz raznovrsnih programa.

U ime organizatora, Kulturnog centra Kruševac, govorila je direktorka Violeta Kaplarević koja je podsetila na istorijat manifestacije sa najdužom tradicijom u gradu.

Manifestaciju je svečano otvorila zamenica gradonačelnika Snežana Radojković, istakavši „jedinstvenost „Zvezdanog Zdravinja“ - autentičnost i šarenolikost sadržaja, kao i trajanje od 3 nedelje, a program je koncipiran sa ciljem očuvanja srpske tradicije i kulture na selu.

Kruševac, Zvezdano Zdravinje
foto: KCK

-Kroz kulturne programe, poput „Zvezdanog Zdravinja“, grad Kruševc radi na podsticaju i afirmaciji mladih umetnika, amatera, entuzijasta, ali se pritom ne zaboravljaju ni starije generacije i njihovo dragoceno iskustvo.

Grad podržava ne samo ovu manifestaciju već sarađuje sa MZ Zdravinje u svim segmentima, aktivno doprinoseći njenom razvoju, istakla je ona.

U programu svečanog otvaranja,nastupili su članovi KUD „Čarapanski vez“ iz Kobilja i vokalna solistkinja Anja Aleksić.

Prema rečima Dragiše Đurđevića, organizatora manifestacije, do 28. avgusta biće održana likovna kolonija, koja traje od 1973, godine, zatim veče tradicionalne i duhovne muzike, „Zvezdani kotlić“, „Zvezdani višeboj“, „Zvezdano dečije popodne“, „Zvezdana prepečenica“, „Muzičko pesničko veče“…

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Kruševac, a osim Kulturnog centra, organizatori su i MZ Zdravinje, KUD „Miodrag Vučković“ i crkvena opština Zdravinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track