Međunarodni festival folklora „Srem Folk Fest” ove godine će biti održan 20. put od 11. do 14. avgusta na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici.

Tokom četiri večeri, posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom programu nastupa ansambala iz čak 14 zemalja, među kojima su Bugarska, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Kamerun, Mađarska, Severna Makedonija, Meksiko, Peru, Rumunija, Hrvatska, Češka, Španija i Srbija.

Svakog dana, defilei kroz centralne ulice grada započeće u 19.30, dok će program na Žitnom trgu počinjati u 20.30 časova.

Mitrovački festival folklora, tokom svojih dvadeset godina postojanja, izrastao je u najveću i najposećeniju gradsku manifestaciju, postajući pravi brend grada. Ovaj revijalni festival simbol je zajedništva, različitosti, tolerancije i prijateljstva. Predstavlja simbiozu duha tradicije prošlih vremena i modernog doba. Slaveći lepotu i važnost očuvanja folklorne tradicije naroda, Srem Folk Fest i ove godine briše sve granice – i administrativne i geografske, uzdižući se iznad svega što razdvaja i udaljava ljude, stvarajući posebnu energiju.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”. Ovaj festival predstavlja važan događaj za Sremsku Mitrovicu i Srbiju, jer ne samo da promoviše kulturnu raznolikost, već i doprinosi očuvanju i unapređenju folklorne tradicije. Svake godine, Srem Folk Fest privlači sve veći broj posetilaca, kako iz zemlje tako i iz inostranstva, stvarajući platformu za kulturnu razmenu i jačanje prijateljskih veza među narodima.