U Vranju su predstavljeni rezultati projekta Kutak poverenja.

Opšti cilj projekta je unapređenje integrisanog pristupa za podršku zdravijeg razvoja tinejdžera u Vranju, naročito iz ranjivih grupa Projekat je realizovao Centar za društvene integracije u okviru programa „PRO - Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”,koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji - UNOPS, UNICEF,UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

"Naš cilj je pružanje dodatne podrške učenicima u pogledu veoma važnih pitanja koja se tiču zdravlja, psihičkog i zdravstvenog stanja u celini, pružanje detaljnih i pouzdanih informacija, ali i aktivno učešće samih učenika u pogledu dalje promocije zdravih stilova života", navode iz Centra za društvene integracije .

Pored Centra za društvene integracije, koji je nosilac projekta "Kutak poverenja",partneri na projektu su Osnovna škola "Dositej Obradović", Zavod za javno zdravlje Vranje i Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima u Vranju.

Opšti cilj projekta je unapređenje integrisanog pristupa za podršku zdravijeg razvoja tinejdžera u Vranju, naročito iz ranjivih grupa, kroz povezivanje relevantnih institucija iz oblasti obrazovanja i zdravstva. Indirektne koristi od ovih aktivnosti imaju svi učenici na nivou škole Dositej Obradović jer je „Kutak poverenja“ mesto na kojem će se i dalje održavati aktivnosti sa decom i roditeljima, kao i radionice i predavanja, ističu organizatori.

Deca mogu zatražiti dodatnu podršku stručnih saradnika

"U okviru ovog projekta u prostorijama OŠ Dositej Obradović formirali smo Kutak poverenja u kome deca mogu zatražiti dodatnu podršku stručnih saradnika pedagoga i socijologa i učestvovati na tematskim radionicama i predavanjima. Kutak poverenja smo opremili školskim nameštajem koji ostaje u trajnom vlasništvu škole. Takođe u okviru projekta obezbedili smo tehničku opremu- lap top i projektor koji ostaju u trajnom vasništvu Zavoda za javno zdravlje Vranje, za dalji nastavak rada u okviru svojih delatnosti", saopštavaju nosilac projekta i partneri na projektu.