Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, najavio je jutros velike promene u podršci porodicama sa školskom decom prilikom obilaska radova na osnovnim školama „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici i „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku.

Uz radove na energetsku sanaciju fasade u OŠ „Slobodan Bajić Paja“ i zamenu parketa u fiskulturnoj sali OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, gradonačelnik je istakao i nove inicijative za poboljšanje uslova obrazovanja. Ove godine, vaučeri za đake prvake povećani su na osam hiljada dinara, što predstavlja značajan rast u odnosu na dosadašnjih šest hiljada.

Kurir/D.Š. OBILAZAK RADOVA NA OSNOVNIM ŠKOLAMA U SREMSKOJ MITROVICI: Nedimović najavio velike promene u podršci porodicama sa školskom decom

„Gledali smo i slušali ljude. Rekli smo da je obrazovanje najvažnije. Došlo je vreme da radimo,“ izjavio je Nedimović. „Počeli smo pripreme za školsku godinu. Danas smo u Bajićevoj i laćaračkoj školi, a od sutra i u ostalim. Baš kako smo i rekli, od sutra stiže novčani vaučer od osam hiljada dinara za kupovinu osnovnog kompleta udžbenika za svakog đaka prvaka u Sremskoj Mitrovici. Isplata počinje sutra i trajaće pa do početka školske godine.“

Osim toga, Nedimović je najavio da će od sledeće školske godine svi osnovci u Sremskoj Mitrovici dobiti besplatne udžbenike ili putem novčanih vaučera ili direktnom nabavkom kompleta. „Pripremamo projekat da svaki osnovac u Sremskoj Mitrovici dobije ili novac ili besplatne udžbenike za sledeću školsku godinu. Vrlo brzo ćemo formiraćemo radnu grupu, koja će nam dati najbolja rešenja za ovo i idemo dalje. Vreme je da završimo ovaj posao,“ zaključio je gradonačelnik.

Podsećamo, radovi na sanaciji fasade na objektu OŠ „Slobodan Bajić Paja“ finansirani su sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, dok Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansira zamenu parketa u fiskulturnoj sali OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku. Završetak svih radova planiran je do početka školske godine.