SREMSKA MITROVICA POVEĆAVA VREDNOST VAUČERA ZA ĐAKE PRVAKE NA 8.000 DINARA: Najavljeni besplatni udžbenici za sledeću godinu
Ilustracija, Foto: Shutterstock

SREMSKA MITROVICA POVEĆAVA VREDNOST VAUČERA ZA ĐAKE PRVAKE NA 8.000 DINARA: Najavljeni besplatni udžbenici za sledeću godinu

Srbija -

Grad Sremska Mitrovica ove godine nastavlja svoju podršku roditeljima đaka prvaka povećanjem novčanih vaučera namenjenih za početak školske godine. Ove godine, iznos vaučera je povećan sa dosadašnjih 6.000 dinara na 8.000 dinara, što predstavlja značajnu podršku roditeljima i olakšanje u nabavci osnovnog školskog pribora i udžbenika.

Grad Sremska Mitrovica već nekoliko godina unazad izdvaja sredstva za đake prvake, a ove godine, uz povećanje vaučera, najavljena je i dodatna podrška u vidu besplatnih udžbenika za sve osnovce od sledeće školske godine. Ovaj potez je u skladu sa strategijom grada da se unapredi obrazovanje i pruži podrška mladima od samog početka njihovog školovanja.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Nedimović, izjavio je da je povećanje iznosa vaučera rezultat osluškivanja potreba građana i da je obrazovanje prepoznato kao prioritet. Nedimović je takođe najavio da će od sledeće školske godine svi osnovci u Sremskoj Mitrovici dobiti besplatne udžbenike, bilo putem novčanih vaučera ili direktnom nabavkom kompleta.

„Pripremamo projekat da svaki osnovac u Sremskoj Mitrovici dobije ili novac ili besplatne udžbenike za sledeću školsku godinu. Vrlo brzo ćemo formirati radnu grupu koja će dati najbolja rešenja za ovo i idemo dalje. Vreme je da završimo ovaj posao,“ zaključio je gradonačelnik.

Isplata novčanih vaučera od 8.000 dinara za đake prvake već je počela i trajaće do početka školske godine, pružajući roditeljima neophodnu podršku za kupovinu školskog pribora i udžbenika. Ova inicijativa predstavlja deo šireg napora grada da osigura kvalitetno obrazovanje i podrži sve učenike i njihove porodice na početku obrazovnog puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track