DANI PREOBRAŽENJA: Održana trodnevna manifestacija u Brusu, uručene i plakete (FOTO)
Foto: Kurir/Ž. M.

Dan opštine Brus

DANI PREOBRAŽENJA: Održana trodnevna manifestacija u Brusu, uručene i plakete (FOTO)

Srbija -

Dan opštine Brus obeležen je trodnevnom manifestacijom Dani Preobraženja.

U velikoj sali Centra za kulturu održana je svečana sednica Skupštine opštine, koju je otvorio predsednik Ivan Đokić. Razvoj opštine u prethodnih godinu dana predstavljen je dokumentarnim filmom, a zatim je predsednik opštine Dalibor Savić govorio o narednim planovima lokalne saamouprave.

Trodnevne svečanosti u Brusu, Brus, Dani preobraženja
foto: Kurir/Ž. M.

Zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena su najviša opštinska priznanja i nagrade.

Dobitnici Plaketa su JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, za doprinos u oblasti vodosnabdevanja, dr Sonja Petrović Stevović za predan rad u lečenju najmlađih, dr Tomislav Kostić, kardiolog iz Niša za dugogodišnje zalaganje i pomoć građanima Brusa, geografski fakultet Univerziteta u Beogradu za doprinos razvoju nauke i promovisanju opštine Brus, Zoran Njegovanović za uspešnu saradnju i doprinos u oblasti komunalne infrastrukture i Društvo MNRL Pčelica za zalaganje i postignute rezultate u oblasti rada sa decom sa invaliditetom.

Trodnevne svečanosti u Brusu, Brus, Dani preobraženja
foto: Kurir/Ž. M.

Podeljeno je i desetak zahvalnica zaslužnim pojedincima i udruženjima za doprinos razvoju obrazovanja, kulture i poljoprivrede, očuvanju starih zanata, afirmaciji humanosti i dobročinstva i promociji bruskog kraja.

1 / 5 Foto: Kurir/Ž. M.

Svečanoj sednici prisustvovao je i ministar za javna ulaganja Darko Glišić, koji je uz čestitku upućenu građanima i rukovodstvu opštine Brus, poželeo da u sledećoj godini, do narednog Preobraženja, postignu još bolje rezultate. U ime Grada Kruševca prisustvovali su gradonačelnik Ivan Manojlović i predsednica Skupštine dr Dragana Barišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja