LOZNIČKE ŠKOLE SPREMNE! Od septembra u đačke klupe seda oko 680 đaka prvaka, evo šta je sve dosad urađeno
Foto: Kurir/T.I.

Održan Aktiv direktora lozničkih osnovnih i srednjih škola

LOZNIČKE ŠKOLE SPREMNE! Od septembra u đačke klupe seda oko 680 đaka prvaka, evo šta je sve dosad urađeno

Srbija -

LOZNICA - Lozničke škole spremne su da prime sve osnovce i srednjoškolce, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Milan Jugović posle današnjeg Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

On je istakao da rukovodstvo grada godinama posebnu pažnju posvećuje obrazovanju tako da je samo u ovoj godini gotovo petina budžeta, 804 miliona dinara, odvojena za tu namenu, od podrške najboljim učenicima i studentima, pa do ulaganja u školske objekte.

- Godinama radimo na osavremenjavanju školskih objekata i to smo činili i ove. Pored ostalog u osnovnim školama ‘’Kadinjača’’ i izdvojenom odeljenju ‘’Vera Blagojević’’ u Trbušnici, menjani su fasadna stolarija i podovi, u školi ‘’Mika Mitrović’’ na Brezjaku u toku su radovi na zameni podova.

Loznica, Škola, škole
foto: Kurir/T.I.

U gradskoj školi ‘’Jovan Cvijić'' završeni su radovi na gasnoj kotlarnici i priključenju na toplovod, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 18 miliona dinara, tako da od predstojeće grejne sezone na teritoriji gradskog jezgra nema više nijedne škole koja se greje na čvrsto gorivo.

Rađeno je i u srednjim školama, pa je u SŠ ‘’Sveti Sava’’ urađena sanacija dela krova i mokrih čvorova kao i klimatizacija najvećeg dela Tehničke škole. Privode se kraju i radovi na fiskulturnim salama u Gimnaziji i školi u Jadranskoj Lešnici pa će njihovi učenici u najskorije vreme imati dobre uslove za nastavu fizičkog vaspitanja - kazao je Jugović.

Od septembra u đačke klupe treba da sedne oko 680 đaka prvaka, nešto više nego lane, a ukupno će u novoj školskoj godini biti oko 8.400 lozničkih osnovaca i srednjoškolaca.

Na području Grada Loznice nalazi se više od 50 školskih objektima u kojima se izvodi nastava, u 14 matičnih osnovnih škola sa 29 izdvojenih odeljenja, četiri srednje i jednoj osnovnoj muzičkoj školi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track