Već od četvrtka počinju gužve na putevima! Vozači oprez: Ovo je trenutni presek stanja i na graničnim prelazima
Foto: Shutterstock

Već od četvrtka počinju gužve na putevima! Vozači oprez: Ovo je trenutni presek stanja i na graničnim prelazima

Srbija -

Na auto-putevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj poslednjih nekoliko sedmica već od četvrtka intenzitet saobraćaj počinje da se značajno pojačava, saopštio je AMSS i apelovao na vozače da zbog toga budu usredsređeni na vožnju i voze na većem odstojanju.

"Umor je čest pratilac stranih vozača koji voze na dugim relacijama i samo prolaze kroz našu zemlju, zato su česte saobraćajne nezgode zbog kojih se stvaraju zastoji i vožnja usporava", kaže se u saopštenju AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza na izlazu iz zemlje su od 30 minuta do dva sata, a na ulazu od 30 do pedeset minuta prema informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije dobijenim u 17.15 sati, preneo je Tanjug.

Na Horgošu vozila čekaju 60 minuta, Bačkom Bregu 30 minuta, Batrovcima 120 minuta. Na ulazu u zemlju na Gradini se vozila zadržavaju 50 minuta, Preševu 50 minuta i na Gostunu 30 minuta.

Teretnjaci na izlazu iz zemlje čekaju na Horgošu 300 minuta, Kelebiji 180 minuta, Batrovcima 180 minuta, Sremskoj Rači 360 minuta i Gradini 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, navodi se u saopštenju AMSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja