UVODE SE SVAKODNEVNE PATROLE ZBOG NELEGALNIH AKTIVNOSTI: Sremska Mitrovica donela odluku, stupa na snagu od večeras
Foto: Kurir/D.A.

UVODE SE SVAKODNEVNE PATROLE ZBOG NELEGALNIH AKTIVNOSTI: Sremska Mitrovica donela odluku, stupa na snagu od večeras

Srbija -

U svetlu sve učestalijih prijava o nelegalnim aktivnostima na poljoprivrednim zemljištima u okolnim selima, grad Sremska Mitrovica odlučio je da uvede svakodnevne dežurstva i pojačane kontrole na teritoriji Laćarka, Martinaca i Kuzmina.

Od večeras, komunalna milicija i inspekcija, u saradnji sa drugim nadležnim službama, svakodnevno će patrolirati atarima ovih sela sa ciljem da spreče i kazne sve koji se bave nezakonitim radnjama kao što su paljenje njiva, uništavanje imovine ili neovlašćeni upadi na tuđa poljoprivredna zemljišta.

Sremska Mitrovica
foto: Kurir/D.A.

Pored patroliranja, na licu mesta biće podnošene prijave i izricane kazne u skladu sa zakonom. Ova akcija usmerena je na zaštitu poljoprivrednih proizvođača, kao i na očuvanje javnog reda i mira u seoskim sredinama koje su posebno pogođene ovakvim aktivnostima.

Tokom dana i večeri, dežurne službe će obilaziti ugrožena područja, dok će od sutra kontrole biti proširene i na ostala sela u opštini Sremska Mitrovica. Lokalne vlasti apeluju na građane da poštuju propise i prijave sve nepravilnosti kako bi se sprečila dalja šteta i osigurali interesi poljoprivrednika.

Lokalne vlasti apeluju na građane da poštuju propise i prijave sve nepravilnosti kako bi se zaštitili interesi poljoprivrednika i očuvao javni red i mir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track