U ataru sela Martinci, komunalni milicioneri su u toku redovne kontrole uhvatili osumnjičene koji su neovlašćeno upadali na privatne njive i ubirali letinu.

Pored krađe, često neodgovorni pojedinci su neretko izazivali požare, dovodeći u opasnost imovinu i bezbednost okolnih domaćinstava, i iz ovog razloga lokalna samouprava je u svetlu sve češćih prijava o nelegalnim aktivnostima na poljoprivrednim zemljištima u okolnim selima, grad Sremska Mitrovica uvela dežurstva i pojačane kontrole na teritoriji Laćarka, Martinaca i Kuzmina

Prema saopštenju nadležnih, ova akcija sprovedena je u okviru pojačanog nadzora usled sve učestalijih prijava poljoprivrednika o krađama useva i učinjenoj šteti na poljima. Osumnjičeni su zatečeni na delu, sa prikupljenom letinom, čime su potvrđene sumnje o organizovanim upadima na tuđe posede.

Pored materijalne štete, još veći problem predstavljaju požari koje često izazivaju nesavesnim ponašanjem, paljenjem strništa ili smeća na njivama. Ovakvi incidenti mogu dovesti do širenja vatre i ugrožavanja života ljudi i životinja, kao i uništavanja velikih površina plodne zemlje.

Komunalna milicija je odmah preduzela sve zakonske mere, a osumnjičenima prete visoke novčane kazne i krivične prijave. Nadležni apeluju na sve građane da prijave svaku sumnjivu aktivnost kako bi se blagovremeno reagovalo i sprečile dalekosežne posledice.