IVANA S OCEM PRAVI PRSTENJE OD STAROG ESCAJGA: Razlog će vas dovesti do suza (FOTO)
Foto: Kurir/T.M.

stvara magiju od starog escajga

IVANA S OCEM PRAVI PRSTENJE OD STAROG ESCAJGA: Razlog će vas dovesti do suza (FOTO)

Srbija -

Novosađanki Ivani Bjelić otac je bio motivacija da se upusti u u početku njoj neznanu avanturu. Već godinu dana ona zajedno sa ocem stvara magiju od starog escajga.

Kako kaže, njen otac je počeo da ima poteškoće s pamćenjem i interesovanjima, i upravo se odatle javila čvršća motivacija i inspiracija za Ivanu da započnu malu fabriku pravljenja prstenja.

"Na ovaj način se oboje zabavljamo i oživljavamo ljubav oca i ćerke, koja je u mom detinjstvu bila moj najčvršći oslonac prilikom odrastanja.

Stari Escajg, Prstenje
foto: Kurir/T.M.

Ivana objašnjava da ideja pravljenja nakita od starinskog escajga, većinski posrebrenog nastala pre dve godine, kada je kupila prvi escajg nemajući pojma kako sve fukncioniše, niti kako da savije čelične pločice.

"Moj otac je moj heroj"

"Otac mi je od velike pomoći i zajedno sa njim koji je od malena pristajao na sve moje kreativne ideje i učestvovao u realizaciji. Izgubili pojam o vremenu dok smo pokušavali da bez prave opreme presečemo dve kašike, a onda je nastao pravi posao, kako sada saviti čelik a pritom ga ne uništiti. Zato je tu tata i njegove odlične ideje", kaže ova Novosađanka.

1 / 6 Foto: Kurir/T.M.

"Mnogo nam je drago, a posebno mom ocu kada čuje da ljudi uživaju u našoj avanturi i nekako sa suzama u očima uvek prećutno odobrava naš mali biznis. Znam koliko mu znači, jer u ovim tvrdim površnim vremenima lepo je naći način za druženje sa najbližima, naročito kada znamo da njima to toliko znači u ovim nekim godinama", kaže Ivana Bjelić.

Za Ivanu i njenog oca cilj nije samo prodaja nakita, kako kažu trude se da pronađu priču koja stoji iza escajga, od kakvog je materijala i koliko je staro, ko i odakle su proizvođači. " Hvala ti tata što ponovo majtorišeš sa mnom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track