Aleksandrovac se užurbano priprema za proslavu u čast grožđa i vina. Jedna od najvećih u Srbiji, privredno-turistička manifestacija „Župska berba 2024“, održava se pod sloganom: „Župa, srpska prestonica vina“, počeće 12. i trajaće do 15. septembra.

Na drugoj sednici Organizacinog odbora 59, po redu ovog festivala, pod predsedništvom predsednice opštine Jelene Paunović, utvrđen je finalni program koji će biti sadržajniji nego prethodnih godina.

Kurir.rs/Ž.M. BOGAT PROGRAM NA OVOGODIŠNJOJ ŽUPSKOJ BERBI! Evo koje će muzičke zvezde uveseljavati brojne posetioce (FOTO)

Jelena Jovković, v.d. direktorka Turističke organizacije, upoznala je članove Odbora sa muzičkim programom i sa pevačicama i grupama koji će nastupiti na velikoj sceni kod Fontane vina. To su orkestar Danijela, Amadeus bend, Džejla Ramović i Zorica Brunclik, te mnogi drugi kao Belgrade soul sekstet, Legacy bend, Husa Alijević i Movie bend i mlade nade iz Muzičke škole „Stevan Hristić“.

„Župska berba” je tradicionalna manifestacija po kojoj je Aleksandrovac nadaleko poznat, i koja za svakoga ima po neku ponudu. Posetioci će uživati u tradicionalnim i jedinstvenim atrakcijama – Fontani vina, Vinskoj ulici i Poljoprivrednoj izložbi, Župskoj svadbi, Dečijem i Međunarodnom festivalu folklora.

Biće i sportskog i zabavnog sadržaja, gastronomskih događaja, programa namenjenih deci i raznih drugih sadržaja. Rečju, uživaće sve generacije.