SREMSKA MITROVICA: Skupština grada prihvatila inicijativu o finansiranju udžbenika za đake
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

sednica SKUPŠTINE GRADA

SREMSKA MITROVICA: Skupština grada prihvatila inicijativu o finansiranju udžbenika za đake

Srbija -

Na današnjoj sednici, Skupština grada Sremska Mitrovica usvojila je inicijativu o finansiranju nabavke udžbenika iz sredstava budžeta lokalne samouprave.

Skupština grada Sremska Mitrovica, glasala je jednoglasno za ovu inicijativu.

Odluka o finansiranju nabavke udžbenika sredstvima lokalnog budžeta predstavlja veliki iskorak u podršci obrazovanju i olakšanju troškova za roditelje.

Gradonačelnik Branislav Nedimović, je naglasio da će ova mera značajno doprineti unapređenju obrazovnog sistema u Sremskoj Mitrovici, a porodice će biti finansijski rasterećene.

“Glasanje o ovoj tački dnevnog reda prošlo je bez rasprave, uz jedinstveno opredeljenje svih odbornika da se ovaj projekat realizuje. Grad će obezbediti sredstva iz budžeta kako bi svi osnovci u Sremskoj Mitrovici dobili besplatne udžbenike, sledi formiranje radne grupe koja će se baviti daljim koracima u vezi sa implementacijom ove inicijative.”

Nedimović je potvrdio da će ova radna grupa biti oformljena u najkraćem roku, te da će ubrzo uslediti Skupština na kojoj će se predložiti modeli finansiranja.

„Postoje dva načina kako se ova inicijativa može sprovesti u delo. Bilo da se radi o sredstvima ili o knjigama, učenici koji upisuju školu naredne godine mogu očekivati siguran pristup besplatnim udžbenicima. Iako ovo predstavlja značajan trošak za grad, pronaći ćemo snagu, energiju i interne resurse da realizujemo ovaj projekat,“ izjavio je Nedimović

Takođe, on je dodao da grad već pokriva 86% troškova u predškolskim ustanovama i vrtićima.

Odluka koja je doneta na današnjoj sednici šalje jasnu poruku o podršci obrazovanju i opredeljenju lokalne samouprave da ulaže u budućnost mladih u Sremskoj Mitrovici.

Bonus video:

02:39

BESPLATNI UDŽBENICI ZA BEOGRAĐANE NISU DISKRIMINACIJA VEĆ PRILIKA! Poverenica: To pitanje boli, ali radimo na ravnopravnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track