VIŠE OD 37 HILJADA KUPAČA: Pred kraj sezone na gradskom kupalištu u Loznici KRCATO, evo do kada traje (FOTO)
Foto: T. I.

VIŠE OD 37 HILJADA KUPAČA: Pred kraj sezone na gradskom kupalištu u Loznici KRCATO, evo do kada traje (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Nekoliko dana uoči završetka 17. sezone na otvorenom gradskom kupalište, dečji i olimpijski bazen, kojim upravlja Ustanova za fizičku kulturu ‘’Lagator’’ zna se da je od njegovog otvaranja ona druga najuspešnija po broju posetilaca. Prema rečima upravnika kupališta Stefana Mitrića od prvog dana sezone, 16. juna, do danas prodato je oko 37.500 ulaznica, kao i više od 160 sezonskih, s tim da je za decu do sedam godina ulaz bio besplatan.

bazen
foto: T. I.

- Visoke temperature i lepo vreme učinili su svoje pa smo ove sezone imali dobru posetu i mnogima je naše kupalište bilo najbolje mesto za spas od vrućina. Dnevno smo prodavali oko 700 ulaznica, a najviše prodatih u danu bilo je 1.250. Sezona je protekla bez problema, kao i minulih godina, a svaki nalaz ispravnost kvaliteta vode u oba bazena, koju redovno kontroliše šabački Zavod za javno zdravlje, do sada je, kao i uvek pre, bio zdravstveno ispravan. U to su se mogli uveriti i posetioci jer je svaki izveštaj bio istaknut na oglasnoj tabli. Imali smo uspešnu sezonu koja se završava u subotu i neće biti produžavanja, iako ima nekih najava da će i u septembru biti toplo – kaže Mitrić i navodi da se u naredna četiri dana, uz najavljeno promenljivo vreme, očekuje još maksimalno ‘’oko hiljadu kupača’’.

bazen
foto: T. I.

Na kupalištu je uspešno završena besplatna obuka neplivača kao i škola stilova sa ukupno oko 230 polaznika koji su bili podeljeni u dve grupe. Tako je za dosadašnjih 17 sezona ovde proplivalo nešto više od četiri hiljade dece neplivača. Ovoga leta kupalo se po cenama od prošlog, dnevna ulaznica je 200 dinara, sezonska za đake i studente bila je 3.500, a odrasle 4.500 dinara. Sezona traje do subote kada će u osam sati uveče biti okončano ovogodišnje osvežavanje na Lagatoru.

Vrelina jeste ovoga leta napunila bazene na Lagatoru, ali nije premašena rekordna poseta iz 2012. kada je bilo oko 44 hiljade kupača, s tim da tada u lozničkom kraju nije bilo bazena kao što ih je poslednjih nekoliko godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track