POLICIJA ĆE U NAREDNOM PERIODU POJAČANO KONTROLISATI OVE VOZAČE: Kažnjavaće se ovi prekršaji! MUP uputio APEL
Foto: MUP Srbije

POLICIJA ĆE U NAREDNOM PERIODU POJAČANO KONTROLISATI OVE VOZAČE: Kažnjavaće se ovi prekršaji! MUP uputio APEL

Srbija -

PU Vranje: Policija će pojačano kontrolisati vozače traktora i radnih mašina

Od početka ove godine u Srbiji se dogodilo 230 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali vozači traktora, a analize pokazuju da su 164 saobraćajne nezgode i izazvali ovi vozači, saopštavaju iz PU Vranje. U ovim saobraćajnim nezgodama poginulo je 12 vozača traktora, a povređena su 64 vozača traktora i 19 putnika.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu pojačano će kontrolisati vozače traktora i radnih mašina, s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje ova kategorija vozila.

Saobraćajne Nesreće
foto: Kurir/T.S.

Od početka ove godine, na putevima u Republici Srbiji dogodilo se 230 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali vozači traktora, a analize pokazuju da su 164 saobraćajne nezgode i izazvali ovi vozači. U ovim saobraćajnim nezgodama poginulo je 12 vozača traktora, a povređena su 64 vozača traktora i 19 putnika.

"Apelujemo na vozače ovih vozila da poštuju sve odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, da se sa obradivih površina uključe kada se uvere da je to bezbedno, da na kolovoz ne nanose zemlju i blato, kao i da i vozila budu tehnički ispravna.

Takođe ih podsećamo da se na vozilu i priključnom vozilu može prevoziti onoliko osoba koliko je označeno u saobraćajnoj dozvoli, na mestima koja su za to predviđena.

Saobraćajne Nesreće
foto: Kurir/T.S.

Osobe koje se prevoze u tovarnom prostoru ne smeju stajati, sedeti na stranicama karoserije, na nestabilnom teretu ili teretu koji prelazi visinu tovarnog sanduka, dok se deca koja nisu navršila 14 godina smeju prevoziti samo u pratnji punoletnog lica.

Saobraćajna policija nastaviće sa redovnim i pojačanim kontrolama sa posebnim akcentom na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda i utiču na težinu posledica u njima.

Apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina", stoji u saopštenju PU Vranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track