Ove subote u Bačkom Gradištu biće održan 14. po redu "Palačinka fest". Ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve više domaćih i gostiju iz inostranstva, a organizatori se nadaju da će ove godine biti oboreni neki rekordi ove najslađe manifestacije u Srbiji.

1.jpg
Silvija Kovač 
foto: Silvija Kovač

– Prošle godine je potrošeno 120 kilograma brašna i ispečeno je više od 4.500 palačinki na "Palačinka festu". Ove godine želimo da oborimo rekord od prošle godine, a nadamo se da će i broj gostiju ove godine biti rekordan - rekla je za Kurir Laura Bata Sič iz organizacije ove manifestacije.

Za decu je naročito osmišljen bogat program, a i ove godine se bira kralj palačinki. A u svim takmičenjima u okviru programa "Palačinka fest" ključna je, naravno palačinka. Bez nje ništa. Zato i ne čudi što se deca najviše raduju ovom festivalu u Bačkom Gradištu.

– U centru sela će i ovog puta biti spremane i slatke i slane palačinke i sa različitim ukusima. I svake godine imamo neki novi ukus dodat. Veliki broj ekipa priprema palačinke i učestvuju u takmičenjima, među kojima je takmičenje u brzom jedenju palačinki, zatim ko se najviše izmusavi i svi se zabave, i deca i odrasli - rekla nam je Laura.