Trenutno se na listama čekanja za upis u vrtiće u Sremskoj Mitrovici nalazi 130 dece u jaslenoj grupi i 50 dece u vrtićkoj grupi.

S obzirom na veliki pritisak pred početak nove školske godine, smanjenje liste čekanja postalo je jedan od ključnih prioriteta gradskih vlasti.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Pčelica,“ uspeo je da prepolovi listu čekanja za upis dece, rešavajući na taj način deo ovog problema. Na sastanku održanom u prostorijama Gradske uprave, doneta je odluka koja će olakšati situaciju za mnoge roditelje.

„Pronašli smo način da u okviru vrtića ‘Bubamara’ obezbedimo prostor za još jednu vrtićku grupu, čime smo smanjili listu čekanja sa 50 na 25 novoupisane dece,“ rekao je gradonačelnik Nedimović, dodajući zahvalnost roditeljima na strpljenju i razumevanju tokom ovog procesa.

Sledeći korak je izgradnja novog objekta za jaslice, što je vrlo izazovan, ali neophodan poduhvat kako bi se omogućilo svakom detetu mesto u vrtiću. Ovaj problem je prepoznat kao jedan od gorućih, i gradska vlast je odlučna da ga reši u što kraćem roku, zaključio je Nedimović.

U skladu sa planiranim Budžetom za narednu godinu, Grad Sremska Mitrovica namerava da izdvoji sredstva za izgradnju novih vrtića u naseljima „Mala Bosna“ i „Mala Slavonija,“ što će dodatno povećati kapacitet i smanjiti pritisak na postojeće predškolske ustanove. Pored toga, planira se i proširenje vrtića u Noćaju, kako bi se obezbedilo više mesta za decu iz tog područja.

Tokom nedavno održane Skupštine grada, razmatrana je i neophodnost renoviranja vrtića u naselju „29. novembar.“ Međutim, rešenje ovog pitanja zavisi od procene da li je isplativije izvršiti renoviranje postojećeg objekta ili se odlučiti za gradnju potpuno novog vrtića na toj lokaciji.

Bonus video:

Kurir televizija BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Prvi potez kao gradonačelnika Sremske Mitrovice biće smena direktora Opšte bolnice