Zrenjanin je ovih dana epicentar evropskog raketnog modelarstva, gde se od 25. do 28. avgusta održava Evropsko prvenstvo u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije. Takmičari iz celog kontinenta okupili su se kako bi pokazali svoje veštine i preciznost, a srpski reprezentativci su zasijali u punom sjaju.

Reprezentacija Srbije je u prva tri dana prvenstva osvojila 20 medalja, pokazujući tako dominaciju u ovom sportu. Četiri srpska reprezentativca su se okitila titulom Evropskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji, čime su dodatno potvrdili svoj vrhunski kvalitet i posvećenost.

Posebnu pažnju privukla je juniorska ekipa, koju čine mladi talenti iz aero kluba „Sremska Mitrovica“. Ovaj tim, sastavljen od Anđele Pavlović, Nikole Divljaka, Bojane Jevtić, Branislava Jevtića, Anje Mrvaljević, Dunje Mrvaljević i Vuka Mrvaljevića, ostvario je izuzetne rezultate, doprinoseći ukupnom uspehu Srbije na ovom prvenstvu.

Zrenjanin se još jednom pokazao kao odličan domaćin, a srpski takmičari su dokazali da se ubrajaju u evropsku elitu raketnog modelarstva.

Prvenstvo se završava 28. avgusta, kada će biti proglašeni ukupni pobednici i dodeljene preostale medalje. Srbija, sudeći po dosadašnjim rezultatima, ima sve razloge da se nada novim uspesima.

Bonus video:

Zrenjaninski portal Grad pogodio Zrenjanin