HUMAN GEST MLADOG LOZNIČANINA ODUŠEVIO SVE: Luka kosio travu za bolesnog druga, uplatio novac za Đorđa
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

HUMAN GEST MLADOG LOZNIČANINA ODUŠEVIO SVE: Luka kosio travu za bolesnog druga, uplatio novac za Đorđa

Srbija -

LOZNICA – Lozničanin Luka Krstić Krle, do nedavno srednjoškolac, prethodnih dana je sakupljao novac od uslužnog košenja kojim se bavi, kako bi pare uplatio za pomoć obolelom sugrađaninu, drugu Đorđu Jovanoviću. Luka kosi travu, šiša živu ogradu, orezuje voće ili seče drva, a sada je odlučio da to čini u humanitarne svrhe i obećano je ispunio.

- Ukupno sam uspeo da sakupim 31.200 dinara od poslova koje sam obavljao poslednjih sedam dana. Taj novac je, kao što sam i kazao da ću uraditi, uplaćen na račun Đoletove majke Anice. Hvala svim dobrim ljdima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji i minulih dana zakazivali košenje. Sakupljeno je više novca nego što sam očekivao i nadam se da smo na ovaj način bar malo pomogli Đolu u njegovoj borbi do ozdravljenja – kazao je Luka.

1 / 4 Foto: Kurir.rs/T.Ilić

Đorđu, koji u septembru puni osamnaest godina, prošle godine je obavljena transplantacija koštane srži, ali se sredinom avgusta bolest vratila i ponovo je u bolnici. Mada RFZO pokriva lečenje ima i drugih neophodnih troškova i Luka je odlučio da pomogne. Đorđe se trenutno nalazi u Tiršovoj bolnici gde je počeo da prima hemioterapiju, a posle dva dobijena bloka, treba da usledi i imuno terapiju kao deo prvog dela lečenja, a potom nova transplantacija koštane srži. Luka je za sada učinio što je mogao, a na ostalima je da slede primer ovog mladog i vrednog čoveka.

Inače, ko želi da podrži Đola u novoj borbi za zdravlje to može učiniti uplatom na tekući račun: 170- 10607231001-38 sa naznakom Anica Jovanović.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track