Degustacija i uživanje drugog dana manifestacije! Vranje nekad i sad: Uz dobru knjigu, vranjsku samsu i salčiće (FOTO)
Foto: Kurir.rs/T.S.

Degustacija i uživanje drugog dana manifestacije! Vranje nekad i sad: Uz dobru knjigu, vranjsku samsu i salčiće (FOTO)

Srbija -

Manifestacija Dani Vranja nastavljena je danas izložbama ,,Znamenite ličnosti Vranja“ i ,,Vranje nekad i sad“. Veliku pažnju privukli su štandovi knjiga. Na dva štanda knjiga 1.500 naslova svih srpskih izdavača.

Povoljne cene, od 200, 600 i 1.200 dinara. Veliki izbor za čitalačku publiku, a među naslovima najtraženiji oni koji spadaju u popularnu psihologiju "Moć podsvesti" Džozefa Marfija, Manifest junaka svakodnevnice •; Budni u pet i vaš je čitav svet ... Robina Šarma

Na platou kod Robne kuće, , pod nazivom ,,Ulica starih zanata“, i "Samsara", proizvodi i ukusi starog Vranja , a u ponudi samsa tradicionalna vranjska pita sa belim lukom i kiselim mlekom, ali i salčići. Za štandom glumica vranjskog Pozorišta Jelena Filipović Antić.

"Ovo su stvarno specijaliteti vranjski, ko ne stigne da večera evo pravog izbora. To su sve domaći vranjski starinski vranjski specijaliteti ", kaže Jelena.

Specijalitete priprema njen suprug.

"Nikad nije kupio gotove kore za pripremu, svi sastojci su iz domaće kuhinje. samsa je najjednostavnija pita na svetu, ali i najukusnija", objašnjava Jelena.

1 / 4 Foto: Kurir.rs/T.S.

Parče samse je 30, salčići su 40, pita 150 dinara.

Glumica Jelena Filipović Antić otkriva da uz obaveze u matičnom pozorištu trenutno snima seriju u Beogradu u režiji četvorice mladih reditelja na čelu sa Milivojem Puhlovskim

Ali da je ovih dana s razlogom zbog "Samsare" i "Dana Vranja" u Vranju.

"Sa mnom je i suprug u Beogradu kao podrška i sad sam tu da pomognem suprugu, da ja njemu budem podrška. Suprug je u Beogradu zbog posla glumice, ali je i supruga glumica trenutno u Vranju zbog posla pekara", sa osmehom objašnjava Jelena.

Otkriva da polako pokreću pripremu vranjskih specijaliteta i u Beogradu

"Još uvek nemamo dovoljno vremena, ali biće...Volela bih da ljudi stvarno probaju te naše vranjske, baš tradicionalne specijalitete", kaže Jelena. .

Uz glumački prikaz odlomaka iz dela Borisava Stankovića pod nazivom ,,Stari dani“ i radionice grnčarstva, duboreza, tkanja, kao i kreativni atelje mozaika. Na Trgu Staniše Stošića, multimedijalni događaj ,,Vranje kroz vreme“.

Na centralnoj bini od 21 sat nastupiće nadasve talentovana Vranjanka Mila Nikolić, a nakon toga koncert će održati Angelina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track