OLDTAJMERI OKUPIRALI POGLEDE VRANJANACA: Dobra ljuta rakija i eksperimentalni džez upotpunili poslednji dan manifestacije (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

OLDTAJMERI OKUPIRALI POGLEDE VRANJANACA: Dobra ljuta rakija i eksperimentalni džez upotpunili poslednji dan manifestacije (FOTO)

Srbija -

Poslednjeg dana manifestacije "Dani Vranja"u subotu je nakon planinarskog maratona na donjem delu šetališta u Vranju priređena izložba meda, vina i rakije.

Evo šta je potrebno za dobru rakiju

"Dobra sirovina, pedantan majstor i dobar bakarni kazan, a najbolja rakija je od stare šljive "džanarike", kaže jedan od proizvođača koji sedam godina proizvodi rakiju. Njegov otac se ovim zanatom bavi pola veka.

Flaša njegove rakije od jabuke je 750 dinara.

Na jednom od štandova Anastasija je sa drugaricom Sarom zamenila na kratko svog oca Slobodana Mitića, ispred destilerije Zlatna lula koja postoji 16 godina. U ponudi na ovom štandu rakija po ceni od 700 do 1.500 i 1.700. "Najbolja je Zlatna lula od kruške i šljive", kaže Anastasija, napominje da su zadovoljni prodajom.

1 / 8 Foto: Kurir/T.S.

Poslednjeg dana i revija oldtajmera.

Vlasnici tvrde da su "oni njihovo najveće bogatstvo, sačuvani od vremena". Nastup benda ,,Milan Petković trio“ i, eksperimentalni ambijentalni džez okupio je Vranjance na šetalištu .

"Sviramo zajedno već desetinu godina u ovom sastavu. Družimo se još iz studentskih dana, sa fakulteta", kaže frontmen grupe Milan za Kurir.

Na Trgu Staniše Stošića, večeras je predviđeno predstavljanje radova polaznika video radionice.

Program ovogodišnje manifestacije završava se koncertom Milice Pavlović i nastupom DJ El Markosa na centralnoj bini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track