BITKA ZA SIRMIJUM: 450 OCR legionara na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici (FOTO)
Foto: Kurir/D.Š.

BITKA ZA SIRMIJUM: 450 OCR legionara na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici (FOTO)

Srbija -

Drugi put zaredom, na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, održano je takmičenje "OCR Battle for Sirmium", koje je okupilo preko 450 hrabrih i izdržljivih učesnika iz Srbije i regiona. Ovo zahtevno takmičenje, koje kombinuje trke sa preprekama i druge sportske discipline na različitim terenima, postalo je pravi izazov za sve koji su želeli da se okušaju u nečemu novom i uzbudljivom.

Trka pod nazivom "Bitka za Sirmijum" zamišljena je kao omaž drevnom rimskom gradu Sirmijumu, a učesnici su se juče kao pravi legionari borili za slavu mnogoljudne majke svih gradova. Sa preko 450 takmičara, među kojima je bilo i 150 žena, ovaj događaj pokazao je koliko je OCR sport postao popularan i inkluzivan, privlačeći učesnike svih uzrasta i profila.

1 / 5 Foto: Kurir/D.Š.

Takmičenje se odvija u trajanju od dva dana, a danas je na red došao mlađi talas legionara koji će svoje snage odmeriti na peskovitom terenu Gradske plaže. Ovi mladi takmičari, koji su tek započeli svoju OCR avanturu, suočavaju se sa brojnim izazovima, uključujući trčanje na duge distance i savladavanje različitih prepreka koje podsećaju na one iz treninga specijalnih jedinica.

Grad Sremska Mitrovica, kao domaćin ovog događaja, nastavlja da predvodi ekspanziju OCR (Obstacle Course Racing) sporta u Srbiji. Poslednjih godina, ovaj sport beleži neverovatan rast popularnosti, a trenutno se u Srbiji održava oko 20 ovakvih trka godišnje. Svaka nova sezona donosi sve veću konkurenciju i veći broj prijavljenih takmičara, što svedoči o brzom razvoju ovog sporta u našoj zemlji.

Prva zvanična OCR trka u Sremskoj Mitrovici održana je 2023. godine, a već ove godine zabeležen je značajan porast u broju učesnika, čime ovaj događaj postaje jedan od najznačajnijih u ovom sportu u Srbiji. Danas mlađi legionari istrčavaju na gradski pesak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track