Požar kod sela Darosava u opštini Aranđelovac, koji je izbio danas, još uvek nije ugašen. Vatra je zahvatila drveće i rastinje na nepristupačnom terenu, a gašenje je u toku.

Kurir Požar kod Aranđelovca

Požar se razbuktao na oko 30 hektara, a izgorela je velika površina šume i rastinja. Uprkos vatri koja besni, ljudski životi su sačuvani.

U gašenju učestvuje 20 vatrogasaca-spasilaca iz Aranđelovca, Topole i Kragujevca sa osam vatrogasnih vozila. Njima je priteklo u pomoć i 10 članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Aranđelovca i Topole sa dva vozila. Osim toga, aranđelovačko Javno komunalno preduzeće "Bukulja" pomaže sa šest radnika, tri bagera i tri cisterne za vodu.

Stambeni i drugi objekti nisu ugroženi, a kako je saopšteno iz opštinske uprave Aranđelovca, vatra je zaustavljena oko kuća u naselju Markovići u Mesnoj zajednici Garaši. Ipak, požar jakim intezitetom i dalje bukti ka uzvišenju Vagan u Mesnoj zajednici Darosava, navodi se u saopštenju.

Sudeći prema situaciji i informacijama sa terena, borba sa vatrenom stihijom kod Aranđelovca nastaviće se tokom cele noći.