NEDIMOVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA DIREKTORIMA: U Sremskoj Mitrovici od novembra neće biti liste čekanja u bolnici
Foto: Kurir.rs/D.Š.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice

NEDIMOVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA DIREKTORIMA: U Sremskoj Mitrovici od novembra neće biti liste čekanja u bolnici

Srbija -

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, održao je danas u 10 časova sastanak sa direktorima Opšte bolnice i Doma zdravlja. Na sastanku su rezimirani rezultati promena u funkcionisanju ovih zdravstvenih ustanova, koje je gradonačelnik najavio pre mesec dana.

Tokom sastanka doneti su ključni zaključci koji ukazuju na značajan napredak u pružanju zdravstvenih usluga građanima Sremske Mitrovice. Najvažnija odluka je da od novembra više neće postojati liste čekanja za specijalističke preglede.

Takođe, gradonačelnik je najavio da će u narednih mesec dana biti uveden novi sistem rada ultrazvuka, što će dodatno smanjiti pritisak na bolnicu. Ova promena ima za cilj da ubrza proces dijagnostike i omogući brže i efikasnije pružanje medicinskih usluga.

Još jedna značajna novost je da više neće biti čekanja na rezultate laboratorijskih analiza, što će pacijentima omogućiti brži pristup potrebnim informacijama i terapiji.

Gradonačelnik Nedimović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima i naglasio da će lokalna samouprava nastaviti da podržava sve inicijative koje doprinose boljoj i dostupnijoj zdravstvenoj zaštiti za sve građane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track