APEL BAKA RUŽE IZ VRANJA: Ukazala na problem koji je videla na ulici, pa opomenula sugrađane
Foto: Kurir/T.S.

Počela je školska godina, molim Vas oprez!

APEL BAKA RUŽE IZ VRANJA: Ukazala na problem koji je videla na ulici, pa opomenula sugrađane

Srbija -

Jedna baka iz Vranja apelovala je na sve vlasnike životinja da paze na svoje kućne ljubimce, da vode računa o njima na najbolji mogući način posebno o njihovom kretanju.

Baka Ruža ukazuje da se i čuvane životinje neretko nađu i na ulici sa povocem, jer najverovatnije izmaknu kontroli i bez znanja svojih vlasnika izađu iz dvorišta..Mnogo ozbiljnija stvar, jer je počela školska godina

"Dešavaju se i takve situacije, ali je to sada mnogo ozbiljnija stvar i može postati problem, jer je počela školska godina i na ulici je u toku dana veliki broj dece, zbog čega je i briga o njihovoj bezbednosti veća", zabrinuta je baka Ruža.

Ona otkriva da se lično uverila u to.

1 / 3 Foto: Kurir/T.S.

"Daleko od toga da bih sada ja da okrivljujem, ili kritikujem one koji imaju kućne ljubimce. Plemenito je imati, čuvati, ili udomiti životinju, ali moramo zbog dece biti oprezni. Baš sam juče imala situaciju, pas sa povocem je šetao ulicama gradskog naselja u kome živim, bez orijentacije. Životinja na svu sreću nije bila agresivna, ali svako ko je naišao na nju, a bilo je i odraslih je ustuknuo. Reagovala su i deca koja su bila na ulici. Iznenađena, nepoverljiva pa i uplašena. Deca su zastala i čekala da se životinja udalji dovoljno, kako bi krenula i nastavila da koračaju", objašnjava Ruža M. iz Vranja.

Obaveza nadležnih

Ona kaže da briga mora zbog početka školske godine da bude veća i kada je reč o psima lutalicama. Njihova prisutnost na ulici nije poželjna, zbog bezbednosti školaraca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track