MEĐUNARODNI SUSRET OLDTAJMERA U SREMSKOJ MITROVICI: Učestvuje više od 70 automobila i motocikala iz regiona i nekoliko zemalja
Foto: Kurir/D.Š.

MEĐUNARODNI SUSRET OLDTAJMERA U SREMSKOJ MITROVICI: Učestvuje više od 70 automobila i motocikala iz regiona i nekoliko zemalja

Srbija -

U Sremskoj Mitrovici će se 5. oktobra 2024. godine održati XVII Međunarodni susret oldtajmera, u organizaciji Auto-Moto Kluba „Veteran Sremac“.

Ovaj jedinstveni događaj okupiće više od 70 automobila i motocikala iz regiona i nekoliko zemalja iz okruženja, pružajući ljubiteljima starovremenskih vozila priliku da uživaju u izložbi retkih i restauriranih primeraka iz prošlih vekova. Auto-Moto Klub „Veteran Sremac“ iz Sremske Mitrovice organizuje 5. oktobra 2024. godine XVII Međunarodni susret old-timer automobila i motocikala.

Sremska Mitrovica, susret oldtajmera
foto: Kurir/D.Š.

Manifestacija će započeti u subotu, 5. oktobra, u 8.30 časova na Trgu Ćire Milekića, gde će se održati prijem, registracija i raspored pridošlih vozila i učesnika. Ovo je prilika da se ljubitelji starovremenskih vozila okupe, podele svoje strasti i uživaju u izložbi jedinstvenih automobila i motocikala iz prošlih vekova.

Sremska Mitrovica, susret oldtajmera
foto: Kurir/D.Š.

Zvanično otvaranje susreta biće u 10.30 časova, kada će uprava kluba svečano pozdraviti sve prisutne. Nakon toga, posetioci će moći da razgledaju vozila, daju sugestije i uživaju u pratećem programu, uključujući nastupe folklornih grupa koji će dodatno obogatiti atmosferu.

U podne, učesnici i gosti manifestacije će imati priliku da obiđu grad, posete Muzej Srema i Carsku palatu, upoznajući se sa bogatom istorijom i kulturnim nasleđem Sremske Mitrovice. Program se nastavlja u 13 časova promotivnom vožnjom kroz grad, a zatim odlaskom u Specijalni rezervat prirode „Bara Zasavica“, gde će učesnici moći da uživaju u prirodnim lepotama ovog zaštićenog područja.

Sremska Mitrovica, susret oldtajmera
foto: Kurir/D.Š.

Auto-Moto Klub „Veteran Sremac” osnovan je 2002. godine i danas broji oko 30 članova koji se strastveno bave očuvanjem, zaštitom i restauracijom starih motornih vozila. Klub raspolaže sa bogatom kolekcijom starovremenskih automobila i motocikala, neki od kojih datiraju još iz 1900. godine. Njihova misija nije samo očuvanje ovih vrednih primeraka, već i promovisanje kulturnog nasleđa kroz organizaciju domaćih i međunarodnih izložbi vozila.

Već sedam godina zaredom, „Veteran Sremac“ uspešno organizuje ovu reviju starih vozila, koja je postala neizostavan deo kulturnih dešavanja u Sremskoj Mitrovici. Manifestacija privlači veliki broj posetilaca, pa se očekuje da će ovogodišnji susret okupiti veliki broj građana i ljubitelja old-timera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja