REKORDNA SEZONA! VELIKI BROJ STRANACA NA TURISTIČKIM ODREDIŠTIMA U SRBIJI! Evo koje su najposećenije destinacije
Foto: Kurir televizija

turizam

REKORDNA SEZONA! VELIKI BROJ STRANACA NA TURISTIČKIM ODREDIŠTIMA U SRBIJI! Evo koje su najposećenije destinacije

Srbija -

U koji god kraj Srbije da se uputite, očekuje vas mnoštvo nestvarnih prizora i neponovljivih doživljaja koji će vam dugo ostati u sećanju - piše na sajtu Turističke organizacije naše zemlje. Ipak, glavni grad privlači i dalje najveći broj posetilaca.

Jelena Stanković
foto: Kurir televizija

- Od početka godine imali smo porast od 13 odsto u ukupnom broju gostiju u našoj prestonici, a samo stranih čak 15 odsto više od početka ove godine kako pokazuju julski podaci koji su poslednji kojima raspolažemo. I to samo potvrđuje one najave koje smo proletos imali da nas čeka jedna jako dobra I kako smo već navikli godinama da pričamo – rekordna godina. Svaka bude bolja I rekordnija od prethodne, pa tako iova - rekla je Jelena Stanković iz Turistička organizacija Beograda.

Po broju noćenja u našoj zemlji prednjače domaći turisti, iako je njihovo učešće u broju dolazaka manje. Kada je reč o destinacijama, za banje se opredelilo više od 73.000 turista i to najviše za Vrnjačku Banju, za planinske centre blizu 85.000 gde je prednjačio Zlatibor. Ono što je zanimljivo da se struktura turista u našoj prestonici menja.

- Mi zaista možemo čuti sve svetske jezike na ulicama Beograda Pa tako tu su turski, ruski ovog leta, kineski… Jako veliki porast broja kineskih gostiju beležimo ove letnje turističke sezone, tu su gosti iz drugih zapadnoevropskih država. U porastu su Italijani, Španci, Englezi, gosti iz SAD, naravno, gosti iz regiona koji se nalaze u prvih 5 gostiju - kaže Stanković.

02:04

REKORDNA SEZONA! VELIKI BROJ STRANACA NA TURISTIČKIM ODREDIŠTIMA U SRBIJI! Evo koje su najposećenije destinacije

U prvih 7 meseci, ostvareno je više od 2 miliona noćenja u Bg smeštajnim kapacitetima. To znači da su hoteli puni i da ćemo uskoro početi da govorimo da nam fali hotela za smeštaj gostiju budući da kontinuirano beležimo porast turističkih poseta.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:56

TURIZAM I BEZBEDNOST - Seničić i Karan o putovanjima u ratom zahvaćeni Bliski Istok POSTOJI JEDNO PRAVILO: OČEKUJ NEOČEKIVANO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track