Opština Trstenik intenzivno radi na obezbeđenju protivgradne zaštite na svojoj teritoriji.

U toku su radovi na rekonstrukciji protivgradne stanice u Grabovcu i na izgradnji potpuno nove protivgradne stanice u Rujišniku, a sve kako bi se unapredio protivgradni sistem na teritoriji opštine Trstenik.

Kurir/Ž.M. OPŠTINA TRSTENIK ULAŽE U PROTIVGRADNU ZAŠTITU: Velika investicija - vrednost radova oko 1,8 miliona dinara (FOTO)

Ukupna vrednost radova je oko 1.800.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz lokalnog budžeta. Mesečna naknada strelcima je podignuta na 20.000 dinara, a sve ove aktivnosti i ulaganja lokalne samouprave usmerena su na bolju i efikasniju zaštitu useva i objekata, kaže predsednica opštine Trstenik Milena Turk, koja je, sa svojim saradnicima, obišla radove.

Prema njenim rečima, protivgradna stanica u Rujišniku je 16. po redu koja je izgrađena. Prošle godine su izvođeni radovi na postavljanju prve automatske protivgradne stanice u Počekovini, koja je finansirana sredstvima lokalne samouprave u iznosu od 3.500.000 dinara.

Opština Trstenik se ističe brojnim investicijama koje imaju za cilj poboljšanje standarda građana i lokalne zajednice u celini.