KIKINDA - Treći veliki požar, od sredine maja, kad je zabeležen prvi, buknuo je noćas na gradskoj deponiji, na Teremijskom drumu.

Kako je Kuriru rečeno u kikindskoj policiji, požar je prijavljen oko 23 sata i 30 minuta.

- U gašenju požara učestvuju ljudstvo i dva vozila Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kikindi. Pridružili su se i vatrogasci kompanije NIS sa četiri vozila. Na terenu je i vozilo JP “Kikinda”. Procenjuje se da je vatra zahvatila oko 1.500 kvadratnih metara. Jak vetar otežavao je gašenje požar, ali je pod kontrolu stavljen ok o četiri sata ujutru - rečeno nam je u policiji.

vatrogasci-foto-s.u..jpg
Kurir/S.U. 
foto: Kurir/S.U.

U ovom požaru niko nije povređen i nije ugrožena imovina, a bagerima se nanosi zemlja na deo deponije koji je zahvaćen vatrom, pa se očekuje da u toku dana požar potpuno bude ugašen.

Na deponiji kompanije FCC ovo je treći veći požar u poslednjih nekoliko meseci. Podsećamo, 17. maja, vatrogasci su se nakon tročasovne intervencije izborili sa vatrenom stihijom koja je buknula na deponiji. Tada se jedan radnik kompanije FCC nagutao dima prilikom gašenja požara.

pozar-na-deponiji-foto-s.u..jpg
Kurir/S.U. 
foto: Kurir/S.U.

Požar je tada zahvatio površinski sloj centralnog dela deponije, a jak vetar je vatrogascima pravio dodatne probleme jer se proširio na oko 450 kvadratnih metara. Potom je požar buknuo i 9. juna, a i tada je vatra zahvatila površinski sloj deponije.