LOZNICA - Ponovo su besplatni preventivni pregledi izazvali veliko interesovanje Lozničana pa je u Zdravstveni centar (ZC) juče došlo 362 građana.

Najveće interesovanje bilo je za ultrazvučni pregled stomaka koji je urađen kod 262 prijavljenih, a najčešće patološki nalaz bio je prisustvo kamena u žučnoj kesi.

Urađeno je 320 laboratorijskih analiza i kod deset pacijenta su one van predviđenog opsega, a što se tiče tumor markera oni se obrađuju i o rezultatima će građani biti blagovremeno obavešteni.

Kod pulmologa je bilo 207 osoba, jedna je upućena na skener, a pet će ići na kontrolni rendgen pluća. Inače, Lozničani koji su u nedelju poranili na preglede imali su nesvakidašnju privilegiju da se sretnu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićemkoji je toga jutra, u društvu ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara, posetio punktove na kojima su obavljani pregledi kao i novi hirurško-ginekološki blok.

Loznički ZC redovno učestvuje u akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, a dosadašnje interesovanje Lozničana potvrđuje da podržavaju taj način zaštite zdravlja.