U Stopanji je, sedmi put zaredom, održana tradicionalna dvodnevna gastronomska manifestacija "Pečenjijada" pod sloganom "Pečenje ljude spaja". Program je svečano otvorio zamenik predsednice opštine Trstenik Dejan Rakovac.

Manifestacija je otvorena svečanim defileom mažoretkinja iz slovenačkog Laškog, uz pratnju Limenog orkestra iz tog mesta.

pecenjijada-u-stopanji.jpg
Kurir/Ž.M. 
foto: Kurir/Ž.M.

Više hiljada posetilaca je uživalo u prasećem i jagnjećem pečenju vrhunskog kvaliteta, u vanserijskom muzičkom programu i izuzetnom koncertu estradne zvezde Miroslava Ilića.

Sve kafane i mnogobrojne šatre u ovom pomoravskom selu bile su prepune gostiju iz cele zemlje, ali i regiona i Evrope, od Italije do Švedske.

stopanja-vrhunski-kvalitet-pecenja.jpg
Kurir/Ž.M. 
foto: Kurir/Ž.M.

Prema rečima Vladimira Jevtića, direktora Turističke organizacije opštine Trstenik, manifestacija je bila na vrhunskom nivou u svakom pogledu, domaćini su oduševili goste, a ugostitelji su prezadovoljni i sa starim cenama.

I Miroslav Ilić je bio oduševljen manifestacijom, istakavši da takvi programi treba da se prave u celoj zemlji, te dodao da se tako radi i u svetu. Nije ostao ravnodušan ni prema pečenju, pa je morao i da izvesnu količinu ponese prijateljima.